Мирослав Найденов: Няма да избиваме кучета безпричинно

  • 09 април 2012 16:27

  • 1240
  • 11
Мирослав Найденов: Няма да избиваме кучета безпричинно
©

Няма да се извършва безпричинно избиване на кучета. Тези, които са болни и агресивни ще бъдат евтаназирани, а останалите ще бъдат прибирани в приюти. Това предлага министърът на земеделието и храните д-р Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на в промените на наредбата за приютите на бездомни кучета, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.

Ветеринарните власти ще проверяват кои кучета са агресивни или болни. Мястото на кучетата не е на улицата, каза министър Найденов. Според него досега неправителствените организации осиновяваха кучетата фиктивно и след това ги пускаха на улицата. Очаквам протести от тяхна страна, но този път трябва да защитим гражданите, затова ще съм непреклонен, заяви министър Найденов.

С промените в наредбата за приютите на бездомни кучета се въвеждат две допълнителни категории приюти. Първата категория е отворен приют, където няма да има масивна сграда, но ще има индивидуални клетки. Втората категория ще бъде приют за временно настаняване по подобие на депата. В тях кучетата ще остават до настаняването им в постоянен приют.

Министерство на земеделието и храните ще предложи промени и в Закона за защита на животните, с които ще бъде премахнат надзорът над безстопанствените кучета. Тези кучета се водят на общините, но надзорът над тях се изпълнява от неправителствените организации. Оказва се, че надзорникът не носи отговорност, когато кучето ухапе някой.

В мое лице природозащитните организации винаги са виждали един диалогичен човек, но този път те трябва да поискат извинение от нахапаните, защото вече има случаи и на починал човек, каза министър Найденов. Обществото трябва да знае, че неправителствените организации не трябва да използват ситуацията за бизнес. Те също са виновни за увеличаването на популацията на безпризорни кучета. Организациите получават средствата за своята дейност от чужбина и оправдават разходите си като се грижат за кучетата и тяхното хранене. Те са част от създаването на проблема и трябва да участват и в неговото решаване, допълни още министърът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1240 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2012.04.12 | 01:45

11
Тоест ще си ги отглеждаме на разноските на данъкоплатеца и никой няма да ни пита искаме ли или не искаме. Диктат в името на "милосърдието".
животозащитник

2012.04.12 | 01:44

10
Незабавно трябва да се изградят приюти иза бездомните плъхове! Те са не по-малко животни от кучетата, не са по-глупави от тях и са създадени от Господ със същото право на живот! Може болните и опасните да ги евтаназираме. Хуманно разбира се.
...

2012.04.12 | 01:44

9
Мирослав Найденов: Няма да избиваме кучета безпричинно Правителството ако иска да ги избива, аз ги почвам. Не ме интересува дали е прибирано, кастрирано, къпано и нахранено. Щом е на улицата, аз виждам помияр. И между другото това с кастрирането е пълна простотия. Ало, синхронизирайте се малко... те ни хапят, не ни ебът.
Cologne

2012.04.12 | 01:44

8
izbiite tezi ku4eta ,6te ni izqdat vsi4ki kakav priut tolkova malko malki golemi nahapaxa i o6te govorite za za6tita na jivotni trqbva da po4istim ka6tata ,XOPA

2012.04.10 | 11:45

4
Много хора си мислят че могат за пръв път в баналните си животи да усетят какво е да "вземат властта в ръце" като убият няколко кучета. Докато хвърлят камъни по кучетата властта си ги клеца, обира и унижава. Хвърлйте по истинската заплаха, а не тая дето не може да отвърне. Е да ама ако хвърлиш по депутат ще разбереш какво е да живееш като куче...
не пречи

2012.04.11 | 10:56

7
Ами то едното не пречи на другото. И двете водят то положителен резултат.

2012.04.10 | 13:39

6
Мирославе , гледай накрая само вас да не ви избият публично като кучета .
Анонимен

2012.04.10 | 12:01

5
А досега къде са спали всички. От думите му си права следния извод, че докато не опре ножа до кокала няма да си мръднат и пръста тия корумпирани организациики, а иначе всеки знае какво точно да се направи. Такова безобразие, няма никъде по света, да има толкова много случаи на нахапани и убити хора, а същото време да имаме десетки природозащитници организации, които нищо не правят по въпроса освен да пълнят джобовете си с пари от нашите данъци!
Нощна стража

2012.04.10 | 11:44

3
Трябва да проверяват нощем, когато се събират на глутници и тръгват на лов. Денем пумярите спят като кротки агнета уморени от нощната активност.
123

2012.04.09 | 23:03

2
MIROSLAVE, KOLKO PARI4KI SI VZEL TI OT KU4E6KIA BUSINESS, A I 6TOM SI BIL 6EF I NA EKORAVNOVESIE......
az

2012.04.09 | 20:04

1
dali pak ne vdigate puhilki, sad za obshtinata i ministerstvoto

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини