Фалшива монахиня събира пари за отец Иван

  • 09 април 2012 07:54

  • 1005
  • 0
Фалшива монахиня събира пари за отец Иван
©

45-годишна жена обикаля страната и се представя за монахиня като събира дарения от името на отец Иван от Нови хан. По ирония на съдбата нейната първа жертва е самия свещеник.

Тя се появила и съобщила, че е уредила дарение от месо, но за целта й трябва една бележка с неговия подпис. Това е само началото на схемата, тъй като в момента представящата се за сестра Екатерина обикаля цяла България. За кратко време тя си е купила джип. Успяла да завлече управител на хотел в Хисар. Ана Радулска изгоряла със 100 лв, но по думите й пред БТВ фалшивата монахиня овършала всички хотели в градчето.

Жената била разкрита в Троян от Кремена Василева. „Говореше със заучени фрази, а не спонтанно, това ме усъмни“, разказа Василева, която за съжаление не е успяла да я задържи. Една от възпитаничките на дома на отец Иван я разпознала като бивша затворничка от Сливенския затвор. Сумите, с които измамницата завлича лековерните дарители са до 300 лв, но „монахинята“ не се свени да взема и хладилници и дори резачка за дърва.

Последвайте канала на

Novini.bg
1005 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини