Бойко Борисов проговори латински заради Корнелия Нинова (видео)

  • 06 април 2012 11:25

  • 8886
  • 20
Бойко Борисов проговори латински заради Корнелия Нинова (видео)
©

По време на парламентарния контрол депутатът от Коалиция за България Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за зададе въпрос към премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г относно плащане на акциза върху горивата на земеделските производители от правителството. По думите й, премиерът е обещал това с меморандум през 2010 г. но обещанието не е изпълнено.

"Трета година правителството обещава да защити зърнопроизводителите, като им плати акциза върху горивата. Това се прави навсякъде в ЕС и затова няма какво да се чудим, че испанските картофи са по-евтини от българските. Трябваше да се иска от Брюксел държавна помощ. Вие казахте, че сте го направили, макар че не сме видели това в нито един официален документ. Втората стъпка беше промяна в Закона за акцизите и данъчните складове, но до ден днешен такава промяна не е внесена в парламента. Проблемът засяга 80 000 земеделски производители, а косвено касае всички българи", заяви Нинова и попита премиера кога ще изпълни обещанието си.

Премиерът уточни, че на 10 май 2010 г. искането е заявено пред ЕК, но през 2011 г. комисията е поискала допълнителна информация и е направила забележки. "За да може да стартира прилагането на схемата за изплащане на акциза на земеделците, трябва да се променят законите за акцизите и данъчните складове и за земеделските производители", заяви премиерът обясни, че промените в законите ще бъдат внесени в парламента в най-скоро време. "Всяка година даваме над милиард на зърнопроизводителите, а досега не съм видял хлябът да поевтинее", каза Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за припомни, че парите за субсидии на фермерите идват от Европа. "Тези пари не сте ги дали вие. Това са европейски пари, договорени българските производители да ги получат още при преди да бъдем приети в ЕС,", каза тя. Нинова заяви,че народът е беден, вече няма пари за хранителни продукти, а премиерът твърди, че направил българина богат, а хората не искат да харчат.

"Вие искате висшистите да станат овчари, всички сами да си садим картофи, напоследък – и да си месим козунаци. Това са вашите рецепти. Истинската рецепта – изплатете ускорено акциза на производителите, намалете осигуровките, които бяха 3 пъти увеличени. Най-вече – повишете доходите на хората, защото с тези намалени доходи няма как да купуват, допълни Нинова. Тя припомни латинската поговорка "Думите отлитат, написаното остава" и призова премиера да изпълни това, което е подписал – да изплати субсидиите на фермерите.

Премиерът контрира също с латинска сентенция: "Veritas odium parit" ("Истината поражда омраза"). "Сега, когато разследваме "Белене", има фактури, по които има 90 млн. разлики. Колко ви струваше "Цанков камък"? Защо спекулирате с хората. Колкото българските зърнопроизводители през годините са получили дотации, никоя друга сфера не ги е получила. Не ми беше ясно кой ги подтиква, сега разбрах", заяви Борисов и си тръгна ядосан от залата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8886 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
boko tikvata

2012.05.20 | 18:57

20
бойко ти си супер прост,тъп и ограничен пожарникар,дано изгниеш в затвора нещастнико,ти и твоето обкръжение съсипахте народа,дано ви се върне тъпкано.Нещастни герб-аджии мрете

2012.04.09 | 13:43

19
Пак ли се оправдаваш, бе? Нали сега и законодателната и изпълнителната власт е в теб. Промени закона като не ти харесва. Ама те е шубе, че после и теб ще те съдят, нали? Смешник.

2012.04.09 | 13:43

18
Чака вече три години да се появи мъжка черта в тоя ревльо.
з

2012.04.09 | 13:43

17
На зърнарите не бих има дал и стотинка.До един са богаташи.Нови джипове,нови коли на децата си,къщи с басейни,постоянно търсят да купуват още и още земи,въшреки че имат хиляди собствени декари.Хляба не поевтинява,една баничка е 80 стотинки,един геврек който беше 4 стотинки сега е 50.Олиото е безобразно скъпо. Работят по 3-4 месеца само в годината общосумарно,останалото време разхождат луксозните си коли,или си веят байрака.И все реват че им е малко.Това е най заможната прослойка в България към момента.Постоянно са ми пред очите те и децата им,къщите им и колите им.Та то едно от техните деца ми се похвали ,че само кучето му струвало 500 лева на месец,пари с които живеем четиричленно семейство. Бойко е прав за всичко.
зз

2012.04.07 | 07:58

5
Малка тиквичке, ти четиричленно семейство като живеете с 500 лева на месец зърнарите ли са ти виновни бе?... Или Тиквата?... Я помисли малко! За 3 години какво е направил тоя пишманпремиер освен да се е облажил доволно, ами абсолютно нищо! Дигнаха ли се доходите, НЕ. Ама ти заспиваш с усмивката на ББ на очи и не осъзнаваш, че е подигравателна. Според тебе злобно човече, зърнопроизводителите пеша ли трябва да ходят? Кой си ти че ще им държиш сметка бе! Личи си че понятие си нямаш от обработване на земя, щом твърдиш че само 4 месеца били работели. Като мислиш, че им е толкова лесно ти що не се хванеш да обработваш земя.... ей на, Премиера-Слънце ти казва да си съдиш картофи, почвай! Глупаци сте вие феновете на ГЕРБ. За 3 години управление на Бойко-Тиквата резултата, че сме най-бедни в Европа и с най-ниски доходи, и държавата е фалирала, и това са ФАКТИ. А на зърнопроизводителите въпросните субсидии им се полагат по право, така както е навсякъде в Европейския Съюз. И тези пари не идват от джоба на Бойко, ама простата ти глава не го проумява. Нагляра ви лъже в очите всеки ден, а вие кимате с глави и вярвате като шарани без да си използвате мозъчетата.

2012.04.07 | 08:00

8
Зърнопроизводителната мафия е изцяло съставена от висши БСП функционери ,според статистиката едва 3 % от фирмите занимаващи се със зърнопроизводство ,обработват 87 % от земята - съответно те са и бенефициентите на над 80 % от отпусканите помощи. Собствениците им са мултимилионери , а по обем обработваеми площи ,един от тях е най голям (?!) в Европа. Та ,за тях се е загрижила другарката Нинова ,а не за байчовците на село ,които обработват по десет декара.

2012.04.09 | 13:42

16
И не само от БСП . Бившият министър Венцислав Върбанов е един от най-големите земевладелци в България . А тиквата проста газ пикае, че трябва да им даде над милиард субсидии , и не може да сгъне и стотинка от тези пари . На всичкото отгоре тъпунгера е обещал да им приспада и акциза от горивата . Няма да се изненадам ако утре Цветелина се регистрира и като зърнопроизводител , лапачката там е сериозна и не е за изпускане ...

2012.04.07 | 07:57

4
Гледам тука повечето дето пишат все червени са,да ви ... и мръсните комунисти.Като толкова много знаете защо досега едно правителство не се зае сериозно със Белене,а само обещаваха на хората че се започва.И Б.Б събра смелостта да се откажем от него.Като беше добре при СерГея що пак не си го избрахте,тъпаци.Много е лесно да плямпате,видяхме ги и БКП и БСП 97 г и простия народ пак ги избира.Затова ще сте такива мизерници щото сте комунистически подлоги.

2012.04.09 | 13:41

15
Не ви ли писна да повтаряте , че който е против вожда -пожарникар е комунист . Не е нужно да си комунист за видиш какъв продажник и фурнаджийска лопата е идола ви. Нямате ли някакво смислено обяснение , защо сте толкова прости да му се кланяте ?

2012.04.09 | 13:40

14
Защо червените да пишат срещу Боко? Да няма някакъв раздор в БКП?
lenin

2012.04.09 | 13:40

13
Мамичката ви комунистически бълхи. Как искате правителството или който и да е да ви оправи, като си не мърдате мързеливите глупави задници от пред компютъра и само спамите тук.

2012.04.07 | 22:43

11
За кои комунистически бълхи говориш? За тия с членската книжка на БКП ли?

2012.04.08 | 01:59

12
Голям полиглот се извади тоя пожарникар бе,деба неговата майка турска ! Остана и на мангалски да полъжеш,ама ще дойде и твоето време глупако ! Ножа почти опря до кокала на народа,а опре ли до край жална ви майка боклуци долни,ще има публични линчувания !!
vanko76

2012.04.07 | 19:07

10
Тоя глупак е учил тая дума цяла седмица за да може да е каже.

2012.04.07 | 08:42

9
Боко е полиглот, бе. Да си спомним крилатата фраза: "Левски - Спортинг : one - zero, а? Аха........."

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини