Спецакция срещу контрабандните стоки

  • 05 април 2012 17:33

  • 754
  • 1
Спецакция срещу контрабандните стоки
©

Спецоперация по линия на контрабандната търговия с акцизни стоки е проведена на територията на ОДМВР - София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Мащабната специализирана полицейска проверка е обхванала 81 обекта, в това число - 17 складови бази, три кооперативни пазара и 61 магазина на територията на София – област.

В хода й служителите на „Икономическа полиция“ открили 17 200 къса контрабандни цигари в ресторант в с. Храбърско, управляван от И.С. на 40 години. Част от тях били облепени със сръбски, а останалите - с косовски бандерол. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК. В павилион в Самоков инспектиращите попаднали на други 800 къса от различни марки без български акцизен бандерол. Собственичката - И.П. на 62 години, е добре известна на полицията за аналогични деяния. Контрабандната стока е иззета, съставен е констативен протокол. Още 280 къса тютюневи изделия са иззети и при проверка на търговски обект в самоковското село Райово, стопанисван от П.П. на 59 години. Цигарите са предадени на РУП-Самоков, по двата случая са образувани административни производства, на нарушителите предстои да бъдат съставени актове.

11 литра прозрачна течност с мирис на спирт се предлагали на две сергии на кооперативния пазар в Елин Пелин, а други 12.5 литра от същата течност–на пазара в с. Антон, установиха проверяващите. Образувани са преписки, а материалите са докладвани на районната прокуратура.

Нарушения били констатирани и при проверка на павилион в кв. “Изток” в Ихтиман. В обекта служителите на реда установили 31 кутии цигари без бандерол, както и туба с 5 литра безцветна течност с мирис на спирт. Контрабандната стока е предадена доброволно от управителя А.М. на 67 години. По случая в РУП- Ихтиман е образувана преписка.

Последвайте канала на

Десислава Станева
754 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
..

2012.04.05 | 18:33

1
Елате в община Дългопол !!!

Добави коментар

Водещи новини