Забраняват влизането на външни лица в общежитията след 22 часа

  • 05 април 2012 16:15

  • 1229
  • 1
Забраняват влизането на външни лица в общежитията след 22 часа
©

След 22 часа външни лица няма да се допускат в общежитията в столичния Студентски град.

Живеещите там ще влизат само след представени документи и ако не са пияни. Това са мерки от вътрешния правилник за реда в района, одобрен от Съвета на ректорите.

Ректорите не бяха единодушни да има ли кампус за студентите в София, а според образователния министър Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко такова нещо е в сферата на мечтите.

Председателят на съвета проф. Ваньо Митев, ректор на медицинския университет в София каза по повод одобрения правилник: "Разпореждаме се ректорите, които имаме общежития в Студентски град, това нещо да стане и почваме за го превеждаме в изпълнение. Трябва да видим как да ги съгласуваме с Министерството на вътрешните работи, защото няма да се оправим без тяхна помощ, това го разберете. При първия скандал, който ще стане, аз искам полицията да дойде, да ми хване двама-трима души, да знам кои са те, за да мога да ги изгоня от общежитието. А след това да ги изгоня и от университета. Ето това искам да мога. Аз не казвам, че всичко ще цъфне и ще върже още от първия ден, при всички положения ще има някакви трудности."

Засега няма прекратени договори на ресторанти или дискотеки, които са разположени върху земя на вузове или министерства, каза министърът Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко. Според него това може да стане след като вътрешната проверка на образователното министерство анализира данните, подадени от ректорските ръководства за стопанисваните от тях имоти: "Понеже беше засегната дискотека, мога да ви кажа, нещата не са толкова прости. държавата има воля, ето, държавата има воля от 2010 година. Нашето министерство води война за смяна на предназначението, Защото вие знаете, че това навремето е било младежки дом. То и там има самонастанили се. Има законови пречки да решим дори ние като представители на държавата това. "

Последвайте канала на

Десислава Станева
1229 1

Коментари 1

Добави коментар
Веселяка

2012.04.06 | 15:47

1
И от какво ще печелят пари студентките за да си върнат студентските кредити , трябва да стискат зъби да се доберат до някой бонус когато завършат университета и се влеят в редиците на канцеларските флегми от Държавната Администрация !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини