Цветанов: Една проститутка е изчислена на 4 млн. евро за 8 години

  • 04 април 2012 08:10

  • 4166
  • 9
Цветанов: Една проститутка е изчислена на 4 млн. евро за 8 години
©

На четири милиона евро беше изчислена от холандските служби 8-годишна експлоатация на една българска проститутка в Холандия. Това съобщи в сутрешния блок на БТВ вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Той заяви, че ако се легализира проституцията у нас, това нищо не би променило. Трябва да се положат максимални усилия, за да не се приема страната ни като място за секс-туризъм, а като туристическа дестинация, каза Цветанов.

За миналата година са отчетени 541 лица, които са жертва на трафик на хора. Над 440 от тях са момичета с цел сексуална експлоатация, каза Цветанов. Част от жертвите на трафик на хора с цел сексуална експлоатация са в държави, в които е легализирана проституцията, заяви министърът. Престъпният ни контингент се е изнесъл извън граница и там реализира печалбите си.

През миналата година има отчетени най-много осъдителни присъди за трафик на хора - 131 осъдени лица с влезли в сила присъди. Получени са и най-високите присъди - над 10-12 години лишаване от свобода, каза министърът на вътрешните работи във връзка с доклад на Центъра за изследване на демокрацията, според който българската престъпност върти милиарди левове.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа обяви, че тази седмица в парламента трябва да се гледа на второ четене законопроекта за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност. Много е важно да се знае, че когато се говори за бюджетите на секторите за сигурност, трябва да се има предвид какво може да се предотврати като щети за републиканския бюджет, каза министърът. По думите на Цветанов от контрабанда се печели много, но се отчитат и по-големи задържани количества контрабандни цигари и алкохол.

В случая с Наглите - тези, които могат да бъдат осъдени, но с по-малки присъди, на практика няма да излежат нищо. Прокуратурата заяви, че ще протестира оправдателните присъди, допълни министърът. За съжаление, с промяната на мярката на Хамстера в домашен арест, лицата, с които бяхме разговаряли и които бяха готови да свидетелстват срещу него, дойдоха и поискаха да забравим всичко, за което сме си говорили", каза Цветанов. Вътрешният министър заяви, че от цялата оперативна работа по случая се е стигнало до извода, че може би Хамстера стои начело на „Наглите”. Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа каза още, че знае името на високопоставената личност, който според Гребеца е лидер на „Наглите”. Според него обаче, това не може да се използва пред съда, защото Гребеца е казал името на човека в разговор с оперативните служители.

Парите от откупите до момента не са установени. Знаете, от 99-та година беше идентифицирана само една от банкнотите - тя беше белязана, една от банкнотите, дадена от Гунински, заяви вътрешният министър.

Това, което получиха тези четирима от Наглите, не е малко, освен това двама от групата, които бяха убити, може би също щяха да получат осъдителни присъди. Очаквам всички, които бяха оправдани, да получат също осъдителни присъди, каза още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Нещата биха изглеждали различно, ако има ефективност в правораздаването, каза министърът. По думите му съдебният процес е много дълъг и това е основната причина престъпниците да се измъкват. И в момента законодателството не е лошо, но трябва да имаме съдебна система, която да е по - ефективна, каза още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Не само моя сбъдната мечта, а и на премиера Борисов е откриването на офис на ДЕА в България.

За телефонните измамници, знаете ли какво са получили като наказание след сключване на споразумение със съда - получили са пробация, подписка и условни присъди, заяви Цветанов. По думите му телефонните измамници вече са станали много хитри. Те звънят на своите жертви от чужбина и като се приберат у нас казват, че са продавали и от там са им печалбите.

Битовата престъпност не е проблем само на МВР. Проблемът е генериран с години и е свързан с безработицата. Там, където има по-малко безработица, има понижаване на регистрираните престъпления, отбеляза министърът. Трябва да се даде възможност за повече поминък на хората, да се правят инвестиции, смята Цветанов. Спекулира се с това, че МВР получава 1 милиард лева. Знаете ли колко са дейностите които реализираме, за да покрием очакванията на хората? Казвате, че 3.5 милиарда лева се генерират от организирана престъпност. Нека тогава направим бюджета на МВР 500 милиона лева. Тогава доходите от организираната престъпност ще бъдат в пъти повече от тези 3.5 милиарда лева. Тогава тежестта върху българските граждани ще бъде още по-голяма, защо беднотията ще бъде много по-тежка и последствията ще бъдат още по-тежки”, коментира министърът. Цветанов заяви, че се предприемат мерки за ограничаване на битовата престъпност. Ще се изгради система за видеонаблюдение в с. Мечка.

По въпроса с бездомните кучета Цветанов заяви, че цялото общество трябва да обедини усилията си и да подкрепи политиката на Столична община.

Последвайте канала на

4166 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Анонимен

2012.04.04 | 11:43

1
Не схванах нещо, тая DEA с какви правомощия е тук и какво точно ще прави?
Бичето

2012.04.04 | 16:40

9
Явно ще върши работата на нашите полицай ( а те ще си вземат заплатите за нищо както до сега ги взимаха във Държавната Администрация ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА ) понеже нашите ченгета не се справят даже не се и опитват ( където и да са пробвали да въдворят ред и не са успели )
Агент

2012.04.04 | 11:58

2
Ами DEA Има правомощия почти навсякаде... Drug Enforcement Agency ,основно дирят дилъри , зареждачи , готвачи на наркотици ,проследяват канали из целия свят и тка.

2012.04.04 | 16:40

8
Цецо, ти си бил много скъпа курва, бе!

2012.04.04 | 16:40

5
тоя шушумигар Цветанов освен да фъфли неща които се знаят от години да свърши малко работа ... мръсната гад нищо не направи за 3 години , и мисля че при едни честни избори герб няма да влязат в парламента и ще последват участта на едни други крадци и измамници (ндсв)

2012.04.04 | 16:40

7
а дано , но надали

2012.04.04 | 16:39

4
Цецко, толкова ли открадна?

2012.04.04 | 16:40

6
Цецко е осигурил внуците на внуците си , а ние които за утре не знаем ще има ли какво да сложим на масата да му мислим .
???

2012.04.04 | 16:39

3
А колко докарва една проститутка преминала през сутеньорите БКП, ДС, СДС, НДСВ, ГЕРБ, ЦРУ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини