Плевнелиев: Енергийната ефективност е по-важна от магистралите

  • 02 април 2012 11:43

  • 1786
  • 9
Плевнелиев: Енергийната ефективност е по-важна от магистралите
© Булфото

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното оцени положително разговорите на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за доставка на газ от Грузия при посещението му в страната.

"Не съм очаквал като президент, че само за два месеца ще има такъв пробив и такъв напредък по тези приоритети, които аз обявих по енергийната ефективност, по енергийната диверсификация. Радвам се, гордея се. Освен магистрали и фискална стабилност, вече имаме и нашия тотален нов приоритет, който се нарича енергийна ефективност", заяви държавният глава пред журналисти, след като откри международна конференция, свързана с интелигентната отбрана.

По думите на Плевнелиев, енергийната ефективност е по-важна от магистралите и решение за технологично обновяване на нацията, за модернизиране на икономиката. "Енергийната ефективност за мен е тотален приоритет и се радвам, че вече намира своето решение", посочи той.

Държавният глава каза, че санирането на половината от панелните блокове прави ненужен един блок на атомна централа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1786 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Стоян Михайлов

2012.04.03 | 11:55

9
Всичко е ясно щом американският държавен секретар бърза да поздрави Правителството за отказа на строителството на АЕЦ- Белене. Продължаваме ли да мълчим и да си траем управляващите ще продължават още повече да ни тъпчат и да ни експлоатират.......
Бля бля

2012.04.03 | 11:54

6
То е ясно, но докога ще търпим тези некадърници да ни управляват и да съсипват и малкото което е останало като икономика. Днес научих и поредният прах хвърлен в очите на хората, че въпросът за Шистовият газ въобще не е бил приключил и щяло да се решава наново от комисия, която наново да преценява дали има рискове за природата, е това ако не се казва лицемерие не знам, при това правителство няма никаква воля за решаване на проблеми в дългосрочен план, а само се решават за момента докато народа позабрави нещата! Ако продължават да обслужват американските интереси нищо добро не ни чака.
чук

2012.04.03 | 11:55

8
да оценим свършеното от Правителството на ГЕРБ. 8. Обещание. Премахването на монопола на здравната каса и въвеждането на индивидуални здравни партиди. Неизпълнено! 9. Обещание. Ревизия на всички заменки, спорните приватизационни договори и сключени концесии.Неизпълнено! 10. Обещание. Върховенството на закона и независимата съдебна система. Неизпълнено! 11. Обещание. Премахване на безконтролното следене в Интернет от МВР. Неизпълнено! 12. Обещание. 10-12% икономически растеж годишно. Неизпълнено! 13. Обещание. 20% ръст на доходите годишно. Неизпълнено! 14. Обещание. Средна работна заплата 1500-2000 лева. Неизпълнено! 15. Обещание. 15% ДДС. Неизпълнено! 16. Обещание. Премахване на данъци върху наследството и дивидентите. Неизпълнено! 17. Обещание. Отпадане на минималната работна заплата. Неизпълнено! 18. Обещание. Намаление на пенсионната осигуровка от 23 на 10%. Неизпълнено! 19. Обещание. 7% данък върху доходите и 1000 лева необлагаем минимум. Неизпълнено!20. Обещание. Стратегия и програма за водния сектор. Неизпълнено! Благодарение на това ,умряха хора в с.Бисер. П.П. Тук пишете колкото си искате минусчета герберо-комунисти, но на изборите само един път се гласува!
отговор на № 2

2012.04.03 | 11:55

7
Поздравления за перфектният коментар ! Почти всички разбрахме,че управлението на ГЕРБ е ПАГУБНО и ВРЕДНО за България-само Правителството още не се е осъзнало в каква национална катастрофа ни въвлече......
Лъжи ,лъжи и само лъжи !!!

2012.04.03 | 11:54

5
Какво газ от Грузия бе ! Грузия нито има газопровод , нито газ , нито пристанище за втечнен газ ! А и България няма пристанище за втечнен газ. Грузия купува газ от Газпром . Повечето Азербайджански находища са отдадени на концесия на Газпром ! И как премиера се договаря с Грузия за Азербайджански газ ?Турция купува газ от Иран и от Русия ! Всички брътвежи за каспийски газ и диверсификация са долнопробни лъжи ! А ако продажното правителство на ГЕРБ дадат 20 млрд за саниране на панелките , ще си прекръстим квартала на ж-к " Р. Плевнелиев " и ще го изберем пожизнено за президент !
Найвния

2012.04.03 | 11:54

4
Да направя заем да си санирам панелката ,като съм без работа това е не е ли лицемерие.
Иван

2012.04.03 | 11:54

3
Какво да санирам,като си броя стотинките за хляб?На 56 г.,съм и никой не ме взема на работа.Младите са предпочитани и е така как да си сложа края на живота,да не обидя роднините,на тази земя аз съм боклук???????????????????????

2012.04.03 | 11:54

2
Росенчо к'во показва на снимката ? Колко му е голямо ... достойнството ли !?
4OKO

2012.04.02 | 22:32

1
emi normalno nali my lapa 4yrkata.........na Boko

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини