Русия може да поиска над 1 млрд. евро заради "Белене"

  • 30 март 2012 09:19

  • 877
  • 3
Русия може да поиска над 1 млрд. евро заради "Белене"
©

Русия възнамерява да постави пред България въпроса за компенсации заради прекратяването на проекта АЕЦ „Белене". По неофициални оценки, исканата сума може да превиши 1 милиард евро. Това пише в днешния си брой руският вестник „Комерсант".

Москва смята предложеният от София алтернативен проект за строителство на нов енергиен блок на вече действащата АЕЦ „Козлодуй" за по-малко изгоден икономически и по-скъп от АЕЦ "Белене"

Руското правителство отложи с един ден срещата с министъра на икономиката, енергетиката и туризма на България Делян Добрев, на която той трябваше официално да информира за отказа на България от проекта АЕЦ "Белене".

Руският енергиен министър Сергей Шматко вчера съобщи, че срещата ще се състои в петък, въпреки, че Добрев е в Русия от вчера.
Забавянето бе използвано за провеждане на съвещание по въпроса при вицепремиера Игор Сечин. На него руската страна трябваше да формулира позицията си във връзка с отказа на София от ядрения проект.

Последвайте канала на

877 3

Коментари 3

Добави коментар
bratushkute da iskat ?!!

2012.03.30 | 23:44

2
ade stiga , nali sa bratja .... da ni oprostjat i shte gi zaobiknem ! kak EU oprosti na garcite dalga koito imaha ! neka sega da vidim nashte Bratja Rusnacite dali shte vzemat primer ot EU , ili shte ni nadupjat pak !!! VECHNA DRUJDA .............. skapanjaci :-)

2012.03.30 | 23:44

3
... По-просташки коментар не бях чел ... и то написан на латиница ... сигурно не знаеш български добре ... а отгоре на това си позволяваш и оценки на руснаците да даваш ... заради такива като теб ще се върнем в каменната ера с твоите приятели "западняците" , които имат един единствен интерес - да унищожат всичко тук ... което вече стана ...
ха така

2012.03.30 | 11:42

1
Нов интернет портал – WAZZUB e търсачка подобна на Google, но е решила (за първи път!)да дели 50% от приходите си с регистрираните потребители.Регистрирайте се и с поканата към близки и приятели започвате да печелете от8-ми април 2012! Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, било чрез коментар във форум, e-mail , Skype или разговор, и се регистрира чрез него, увеличава факторът, по който ще се изплащат парите ви! Успех! Прилича на пирамида, но не е, защото след 08.04.2012 се спира регистрацията на нови членове!! Вашата покана е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=5e63e7a8

Добави коментар

Водещи новини