Валентин Захариев: Заплатите в ОЦК-Кърджали са осигурени (видео)

  • 29 март 2012 14:21

  • 1896
  • 0
Валентин Захариев: Заплатите в ОЦК-Кърджали са осигурени (видео)
© Булфото

На пресконференция бившият собственик на "Кремиковци" Валентин Захариев, който все още държи собствеността върху "Горубсо-Мадан" и ОЦК-Кърджали, заяви, че комбинатът "Кремиковци" не му е бил даден, каквито обвинения има срещу него, а го е спечелил на честен търг.

Той посочи, че още на третия месец след влизането му във владение са се появили скрити задължения за над 300 млн. лв. По думите на Захариев, Агенцията за приватизация не е изпълнила договора си с него, като е имало член по договора, по който, ако "Кремиковци" има скрити задължения, е трябвало да му се предаде безплатно оборудване. Той изтъкна, че след като е продал дружеството през 2005 г., загубите са започнали да растат. "Всеки може да види цифрите и да прецени дали комбинатът е бил източван или е работено за подобряване на състоянието му време на нашето управление", подчерта Валентин Захариев.

Валентин Захариев съобщи, че са осигурени средства за заплатите на работниците на Оловно-цинковия комбинат в Кърджали. По думите му, тази сутрин е договорено отпускането на пари, като в момента се търсят обезпечения с имущество. Това обаче ще отнеме няколко дни.
От своя страна изпълнителният директор на комбината Славея Стоянова определи "забавянето на заплатите" като "нейна лична трагедия", а исканията на работниците - като "справедливи".

Захариев каза, че от декември заводът е без приходи и изтъкна забавена оценка за въздействието на околната среда, проблеми с усвояването на кредит като основна причина за тежкото състояние на завода. От началото на годината са направени два опита за пускане на комбината, като първия път авария е попречила на работата, а втория път - студеното време.

"Договорът за прехвърлянето на "Горубсо-Мадан" е подписан от страна на "Интертръст", както и от един от представителите на новото ръководство, обяви още Валентин Захариев, като обясни, че за да бъде окончателно приключена сделката, трябва и другият представител на "Върба Батанци" да положи подпис.

Споразумение за прехвърлянето на "Горубсо" бе подписано в петък в министерството в икономиката. Захариев обяви, че от около година се търси купувач и за "Горубсо", и за ОЦК-Кърджали.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1896 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини