Парламентът прие прекратяването на строителството на АЕЦ "Белене"

  • 29 март 2012 12:04

  • 757
  • 1
Парламентът прие прекратяването на строителството на АЕЦ "Белене"
©

Парламентът прие Проект на решение за прекратяване на строеж на ядрена централа на площадка „Белене”.

Парламентът прие предложението на съпредседателя на ПГ на Синята коалиция Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на бъдещата газова централа да работи на пазарен принцип. При първо гласуване на проекторешението своя вот дадоха 140 народни представители, от които – „за” – 108, „против” - 32, нямаше „въздържали се”.

Янаки Стоилов от ПГ на Коалиция за България поиска прегласуване и заяви, че, ако се приеме това решение от парламента, би последвало искане на вот на недоверие и искане на референдум. „Да бъде прегласувано решението, независимо, че не дадохте възможност поименно гласуване. Не подкрепям действията на Министерски съвет за прекратяване на изграждането на ядрена централа „Белене”. Не можем да говорим не само за развитие на икономиката и технологиите, но и за каквато и да е независимост. След това трябва да последва вот на недоверие и да поискаме инициатива за референдум по това решение”, бе категоричен Стоилов.

При прегласуването своя вот дадоха 163 депутати, от които – „за” – 120, „против” 42 и 1 – „въздържал се”. Проекторешението беше прието.

Последвайте канала на

Десислава Станева
757 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
e

2012.03.30 | 20:30

1
До: PRIMEMINISTER@GOVERNMENT.BG Относно: С Главни Букви Дата: Четвъртък, 2012, Март 29 20:11:51 ЕЕЩ Ако е Бойко,е да е Борисов!!! Премиер-Генерале,при тебе случайности и съвпадения сигурно не съществуват.Един Въпрос с подточки ако обичаш,Моля.Защо ти получаваш толкова Устойчива Амнезия ,та чак сега се сети,че цената на Газът е два пъти по-скъпа от тази на европейските потребители?????? .Може би се страхуваше да Накърниш руските Интереси и въпроса досега не бе повдиган ????? Може би не знаеше ????? Може би не те интересуваше ????? Или може би сега се Размирисаха АБВ-Изпаренията ????? До тук Един Въпрос с 4 подточки и Всичките с много въпросителни .Не мислиш ли,че основните проблеми си стоят,а именно ИЗБОР НА ДОСТАВЧИК в Двата географски Спектъра-Ядрено гориво и Газификация с Дългосрочен Подсмисъл ???? Още пет Питанки,за които в Тълковния Речник няма Разяснение .Хем Бойко,хем Борисов,освен турските сери,али за Облъчване на народа да вземеш пак да идеш на гости у Нешка Робева,та да запълваш пак Новините с Рязане на "Благополучие" и да не разчиташ на медиите да отразяват световните катаклизми за оформяне и твоят Облик,че някои ще те те избере пак на следващите избори на принципа на Сравнението.Едно е сигурно и то е ,че "Нападки", "Опозиции" и "Конфликти" НЕ ИГРАЯт ЗНАЧеНИЕ,но Същността е да се Получава Онзи Фокус-Мокус,които ти е добре Известен,чак и на Астор Скрихте шапката вие от АБВ-то. Вярно е Това,което казваш,че си Фокусник.Да са живи и здрави Бабичките и такива,като Вежди Рашидов ,които те канонизират в БГ-Мащаб.Що се отнася за Външния Фактор,ти винаги се Подмиваш за да се Изпълва принципа на Които си закърмен :"Винаги готов". Остават ОЩЕ МНОГО ВЪПРОСИТЕЛНИ относно Български Енергиен Холдинг и "ПОДФИРМИЧКИ ЕООД".

Добави коментар

Водещи новини