Разбиха групи крадци в Кюстендил

  • 27 март 2012 16:11

  • 2331
  • 2
Разбиха групи крадци в Кюстендил
© Булфото

Две групи, извършващи домови кражби, са неутрализирани в Кюстендил. Това съобщи на брифинг директорът на Областна дирекция на МВР-Кюстендил комисар Георги Джоглев.

Става въпрос за групи, които предварително са проучвали обектите, използвали са специални умения и ключове за отваряне на помещенията и проникването в тях. Групите винаги са имали информация за нещата, които ще могат да открият в домовете. „Това са едни от най-ловките извършители на домови кражби не само на територията на област Кюстендил, но и на територията и на други области, както и в чужбина”, каза комисар Джоглев.

Основните лидери на двете групи са Светослав Иванов – Свеща, Васил Лулев – Банго и Петър Данков – Мазута. При работата за неутрализиране на двете групи кюстендилските полицаи са се натъкнали на други противозаконни дейности, които лицата са извършили. Банго и Мазута имат висящи досъдебни производства за разпространение на наркотици, а Свеща има дознание за разпространение на наркотични вещества, хулиганство и отправяне на закани срещу длъжностни лица.

Въпреки че лицата са задържани при два отделни случая, не често се комбинират при кражбите. Задължително при кражбите те са използвали хора, които водят наблюдение за пристигане на непознати или полиция. При извършване на кражбите са ползвали чисти телефони, само с един номер, с които крадците са предупреждавани, в случай на пристигане на полиция. На брифинга присъства и зам.-административният ръководител на Районната прокуратурата Светлана Ризова. Тя посочи, че при задържането на лицата са намерени много веществени доказателства, които пряко ги свързват с извършеното престъпление. „Извършеното деяние се отличава със своята дързост и цинизъм.

Лицата са правили многократни опити да проникнат в жилището. Прехвърляли са се от тераса на тераса, имали са стълби, железа, клещи и ръкавици. Не са се стреснали от това, че кварталът е оживен”, разказа прокурор Ризова. Има оперативни данни, че групата е автор на много други кражби. В хода на полицейските действия са извършени претърсвания и изземвания в Благоевград, където лицата са имали квартира, в нея са съхранявани част от откраднатите вещи.

Има данни, че Петър Данков се е занимавал с лихварска дейност, а полицията издирва граждани, които са били потърпевши от тази дейност. „Задържаните са хора, които многократно са били прибирани в поделенията на МВР, крайни предпазливи, много ловки, с опит. Мога да кажа, че те се нареждат в топ 20 на крадците в страната”, коментира директорът на полицията. Сигналът за домовата кражба, благодарение на който са заловени лицата, е подаден от съседка на телефон 112.

Последвайте канала на

2331 2

Коментари 2

Добави коментар
anq

2012.03.27 | 18:52

2
ВЕЧЕ РАБОТИ!!!Страницата, която ще дели 50% от приходите си със своите потребители вече РАБОТИ!!Проверете на wazzub.com и открийте една социална мрежа по-хубава от фейсбук, с много повече опции и улеснения!Бъдете първи, създайте клуб или блог по ваша любима тема или хоби!Наслаждавайте се!Към този сайт ще бъде добавена, търсачка, видеосподеляне, безплатни игри и още много други! СУПЕР РАЗЛИЧНОТО и истинското е, че wazzub ще дели 50% от приходите си всеки месец с регистрираните потребители.Завинаги, като заплата!Само за регистрираните до 9 април 2012!!Доверието на първите ще бъде оценено от Wazzub, те ще покажат на света, че е възможно да се работи в интерес на потребителите!Фейсбук и Гугъл печелят милиарди, но не дават нищо, вземете своето сега, за да живеете по-леко в бъдеще!Регистрирайте се и поканете няколко приятели!Не се изискват никакви пари, вложения или инсталация на софтуер.Не се клика върху никакви банери, не се гледат никакви реклами!Регистрацията става за минута – нужни са мейл и име.След това ще получите писмо с кратки съвети.Целият свят говори за wazzub, погледнете и в youtube! Шанса е уникален, вземете част от милиардите на големите компании, wazzub ви ги предлага само сега!!Само до 9-ти април 2012!Регистрацията става с покана. За Вас тя е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=4fc7471a 1.РЕГИСТРИРАЙ СЕ ВЪВ „WAZZ UB“, ПОЛУЧИ ПЕРСОНАЛЕН КОД И ПОКАНИ ОЩЕ МНОГО ХОРА ДА НАПРАВЯТ СЪЩОТО! Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=4fc7471a 2.ПОТВЪРДИ РЕГИСТРАЦИЯТА СИ ОТ ТВОЯТА ПОЩА, КЪДЕТО СИ ПОЛУЧИЛ ПИСМО ЗА ТОВА.От 15-ти май „WAZZ UB“ ще разпределя 50 % от приходите си на своите членове съобразно $ фактора. Задължително направете „WAZZ UB“ начална страница на своя компютър, след официалното стартиране на 9 април 2012 година! Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=4fc7471a
123

2012.03.27 | 18:51

1
Правете по над 500-600$ на месец, отделяйки по няколко минути на ден, докато сте пред компютъра у дома, в офиса, на път... За повече информация: http://cashonline.alle.bg

Добави коментар

Водещи новини