Закопчаха рекетьори изнудвали жена заради вноска по кредит от 240 лв.

  • 27 март 2012 12:11

  • 1011
  • 0
Закопчаха рекетьори изнудвали жена заради вноска по кредит от 240 лв.
©

Трима мъже от Шумен и Велико Търново са обвинени в изнудване, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

На 19 януари в 13.25 ч. в РУП - Павликени е получeн сигнал от 27-годишна жена от с. Стамболово, че на същия ден, около 13.10 ч. пет непознати лица, представили се за служители на кредитна фирма са проникнали в дома й през незаключена врата и след като са употребили сила, изразяваща се в ритане по тялото, принудили баща й А.М. на 50 години да се качи в управлявания от тях джип и да набави пари от свои познати, за да погаси вноска по изтеглен от дъщеря му кредит от същото дружество, в размер на 240 лв. След предаване на сумата от 80 лв. бащата е бил освободен.

От извършените незабавни заградителни мероприятия от служители на РУП - Павликени още същия ден въпросният джип бил установен и спрян за проверка. В него са пътували Ж. А. на 33 години от Шумен, криминално проявен, А. А. на 24 години също от Шумен; Е.У. на 38 години от Велико Търново; С. К. на 30 години от Търговище и Ц.Н. на 34 години от Горна Оряховица, известен на МВР и осъждан. В хода на проведените оперативно издирвателни мероприятия и действия по разследването са събрани достатъчно доказателства, обосноваващи виновността на лицата. Вчера след доклад в Районан прокуратура – Павликени Ж.А., А.А. и Е.У. са привлечени в качеството на обвиняеми за изнудване. Наложена им е мярка за неотклонение "подписка". Останалите двама са разпитани в качеството на свидетели.

Последвайте канала на

Novini.bg
1011 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини