Николай Младенов: Има хора, които лобират за руските проекти

  • 27 март 2012 08:18

  • 606
  • 0
Николай Младенов: Има хора, които лобират за руските проекти
©

„Утре, по време на Министерски съвет (МС) ще обсъдим резултатите от разговора на премиера Бойко Борисов с Владимир Путин“, съобщи пред Нова телевизия Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27, министър на външните работи.

На въпрос има ли енергийни лобита у нас той отговори: „Има хора, които лобират за руските проекти“. Той обаче уточни, че няма никаква причина да се смята, че някой извън правителството определя министерските постове в страната. „Когато говорим за АЕЦ „Белене“ не трябва да се очаква много. Не трябва да се смята, че ако решението е в едната или другата посока това ще доведе до промени в управлението. Предстоят срещи на министъра на икономиката Делян Добрев в Русия по темата Белене. Информацията, че Симеон Дянков ще пътува до САЩ също е вярна“, коментира още външният министър.

На въпрос има ли отлагане на решението за АЕЦ „Белене“ той отказа да даде конкретен отговор и съобщи, че това ще стане ясно след заседанието на МС утре и след срещата на министър Добрев в Русия. По думите му има още няколко действия, които трябва да бъдат направени. „Решенията не се взимат на базата на това кой ни е симпатичен, а на базата дали тези проекти са девирсифицирани“, допълни Младенов и допълни, че нито една страна не иска да е зависима само от един доставчик.

„Тези неща се изграждат сложно и бавно, не от вчера за днес. Сега сме фиксирали ясно нашите приоритет“, допълни той.

"Няма териториален спор между Румъния и България", категоричен беше министърът. Това е опит да се окаже натиск върху България, смята той. "Колкото повече говорим по темата, толкова по-зле става и искам да се мълчи", каза Младенов

Последвайте канала на

606 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини