Вечерен час за пушачите

  • 27 март 2012 06:19

  • 2610
  • 9
Вечерен час за пушачите
©

Няма да пушим от 1 юни през деня, но вечер ще можем да запалим цигара в бара. Тази идея обсъждат управляващите от ГЕРБ, информира "Стандарт".

Според тях е възможно тоталната забрана за тютюнопушенето на обществени места да не е в сила след 22 ч. в барове и дискотеки. Така ще се смекчи недоволството сред собствениците на нощни заведения, които се опасяват, че забраната ще удари оборота им.

"Въпреки че съм пушач, аз подкрепям проекта на здравното министерство за забрана на пушенето на обществени места. Още преди две седмици като председател на здравната комисия в парламента съм изпратила доклад. Същото нещо трябва да сторят и от другите комисии, за да се стигне до обсъждане в Народното събрание", коментира за "Стандарт" здравният министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,. Тя допълни, че "ако някой предложи забраната да не е в сила след 22 ч, ще го обмислим". Очаква се това да стане по време на обсъжданията в пленарна зала.

Според европейските регламенти тоталната забрана за тютюнопушене трябва да бъде въведена до края на годината. Здравното министерство планира това да стане от 1 юни - Деня на детето. В същото време, ако забраната не бъде наложена, Европейската комисия няма да санкционира България. В средата на февруари еврокомисарят по здравеопазване Джон Дали заяви, че ще бъде разочарован, ако в България не се прилага директивата. По думите му забраната няма да удари малкия и средния бизнес, каквито опасения има у нас. Не на това мнение са собствениците на заведения. Те са поискали от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и председателя на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 среща, на която да обсъдят притесненията си от въвеждането на пълната забрана за тютюнопушене на обществени места.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2610 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Ivelina

2012.05.19 | 19:57

9
Az ne sam saglasna s taq zabrana.Tova e golqma diskriminaciq za pushachite.Pomislete i za tqh.TUTINGT 27
alkohol.bg

2012.05.19 | 14:11

8
alkohol.bg
Нужно е

2012.05.19 | 14:11

7
да се направи на абсолютно всякъде и без никакви условности. Така хората няма да имат избор никакъв и пак ще ходят по заведенията. В Англия да не би да е по-различно. Всичко е въпрос на времес (за свикване в този случай), а здравето, господа и дами управници, е приоритет номер едно, който не се подобрява екстремно много, ако му се каже, че след 22ч може само да страда..
batman

2012.05.19 | 14:11

6
Защо да не важи и за нощните заведения? Защото чалготечките ще се поизпразнят или от дим ще минат на прах ? И в една дискотека може да се нагълташ на толкова дим ,колкото да ходишш 2 седмици поред всеки ден на кафе
АСДФ

2012.05.19 | 14:11

5
Ако не е тотална забраната нищо няма да се промени, но то от това правителство друго не се очаква. Само говорят да им обръщат внимание медиите.
Елате в света на Марлборо

2012.05.19 | 14:10

4
Интересите на собствениците > здравето на хората. Браво на управляващите от ГЕРБ!!!
Камен

2012.05.19 | 14:10

3
ако не криминализират цигарите, като цяло, всякакви забрани за пушене в частна собственост(каквато са повечето заведения) е грубо погазване на правата на собствениците. Никой няма морално или каквото и да е друго право, да ми се меси дали пуша, пръцкам или се оригвам на чесън в собствения си имот, а на когото не му харесва съответното заведение, да не влиза и да не лае.

2012.05.19 | 14:10

2
Това, трябва да стане, но не трябва да има вечерен час, трябва преди и след 22 часа да е забранено пушенето. Хората, които го имат този порок, ще се възпротивят, но замислете се, не бихте ли искали децата ви да го нямат този порок, който го имате вие, ако този закон се приеме, няма да са белязани като вас и всеки ден да дават луди пари за да вкарват дим в тялото си, който не им е нужен, нито е храна, нито е вода, нито имат нужда от този дим да живеят, аз не съм пушач, и се радвам, защото не давам по 5- 10 лева на ден, за да вкарвам дим в тялото си и без да го вкарам, да не мога да живея и да почвам да се изнервям и да се вкарвам в някакви нервни сривове, това ли искате да оставите за хората след вас, всеки мисли сам за себе си, всеки да си прецени !
Tea

2012.05.19 | 14:10

1
Голямо чудо, голямо мислене за тези цигари. Да ги забраняват и това е. На запад пушенето на обществени места е забранено и е рахат ! Оборотът на заведенията не е паднал, пълни са. Зимата слагат отопляващи тела пред заведенията и се пуши навън. Май ми се стува, че хората биха се отказали от цигарите, но не и от ходенето по кръчми и дискотеки. Така че оборота не е застрашен, но разбира се, всеки от „управляващите” гони личните си интереси. Сакън да не им секне бизнеса и да не обеднеят...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини