Въоръжен младеж ограби магазин

  • 26 март 2012 11:42

  • 777
  • 0
Въоръжен младеж ограби магазин
© Булфото

Служители на Районно управление „Полиция”-Велико Търново установиха извършителя на въоръжен грабеж от магазин във Велико Търново. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Това е 18-годишен ученик от Велико Търново. В събота А. Ч. излязъл с приятелката си, но и двамата нямали пари и младежът решил да използва газовия пистолет на дядо си, който преди дни тайно взел от къщата му в с. Алеково. Около 00,30 ч. А. Ч. влязъл в денонощен магазин на бул. „България” и чрез използване на сила и заплаха с пистолета е откраднал 200 лв. оборотни пари. След това младежът е напуснал обекта, качил се е в таксиметров автомобил, с който го чакала приятелката му пред магазина и потеглили. В хода на разследването е установено, че по-късно същата нощ А. Ч. е проиграл откраднатите пари в казино в града. Той е привлечен в качеството на обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение „подписка".

Двама криминално проявени са задържани за кражба на 100 евро и златни накити от жилище във Велико Търново. На 19 март в РУП - Велико Търново е получено заявление от 22-годишна жена от същия град, за това че на същата дата за времето от 11.00 часа до 18.00 часа, неизвестно лице е проникнало през незаключена и незатворена входна врата в обитаваното от нея жилище и извършило кражба на сумата от 100 евро, 9 златни пръстени и златна гривна.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия от служители при РУП - Велико Търново се установи, че извършители на кражбата са 36-годишният Р. М. от с. Пчелище, осъждан за хулиганство и 22-годишният Л. С. от Килифарево, осъждан за грабеж. В хода на разследването е установено, че извършителите са наблюдавали жилището на потърпевшата в продължение на няколко дни. Знаели са, че собствениците не заключват жилището си, също и в кои часове от деня в него няма никой.

След внимателно и добре планирани действия те влезли в имота и извършили кражбата. Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми. Част от инкриминираните вещи са установени и иззети след извършено претърсване в заложна къща във Велико Търново. С постановление на Великотърновска Районна прокуратура от 24 март извършителите са задържани за срок до 72 часа, като е внесено искане в Районен съд – Велико Търново за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража".
Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на двамата продължава.

Последвайте канала на

777 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини