Вдигат и цената на меда

  • 26 март 2012 08:30

  • 2967
  • 3
Вдигат и цената на меда
©

Изтеклата зима повлия и на родното пчеларство.

След зимата, половината пчелни семейства са измрели. За тревожния факт алармира в предаването "Добро утро, България!"Ефрем Моллов, зам.-председател на националната браншова организация "Български пчеларски съюз". Той поясни какви са последиците за икономиката и екологията от тъжната тенденция.

Ако тази информация се потвърди ще има много сериозен удар върху бранша. Ще са необходими между три и пет години за възстановяване, категоричен е Моллов. По думите му освен тежката зима негативно влияние е оказал факта, че пчелите са определени като животни, но пчеларите не са получили субсидии.

Айнщайн е казал, че три години след изчезването на пчелите, ще изчезнем и хората. Пчелните семейства да се обявят за защитен вид, призова Ефрем Моллов.

Данните му показват, че близо 30 хил. българи се занимават с пчеларство. На нас обаче ни е забранено да продаваме чистия си продукт в големите търговски вериги. Трябва да е преработен. Това е парадокс, убеден е Моллов.

Той е категоричен, че когато медът мине през термична обработка се унищожават част от полезните му съставки. Около 2/3 от продукцията е за износ, добави експертът.

Заради унищожените семейства вероятно ще има увеличение на цената. Точно с колко ще е ясно в края на април, каза още Ефрем Моллов.

В студиото на предаването той показа различни пчелни продукти. Всеки пчелен продукт в различна степен помага на имунната система, разясни Моллов.

Последвайте канала на

2967 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бичето

2014.10.17 | 18:48

3
Само се чудите на кое да вдигате цената ! Лошото е че вдигате цените без основание и скоро ще се окаже че пчеларите ще печелят повече от лекарите и инженерите после се чудете защо няма кадърни специалисти или защо масово имигрират или се ориентират към екзотични професии и не искат и да чуят за старите си професии На всичко му вдигнете цената накрая и на въздуха сложете данък ние ще плащаме (ама до време ) все някога на българина ще му падне пердето !
ss

2014.10.17 | 18:48

2
Правете по над 500-600$ на месец, отделяйки по няколко минути на ден, докато сте пред компютъра у дома, в офиса, на път... За повече информация: http://cashonline.alle.bg
alkohol.bg

2012.03.27 | 16:57

1
alkohol.bg

Добави коментар

Водещи новини