Три месеца затвор за кражба на 100 марули

  • 24 март 2012 18:57

  • 1542
  • 2
Три месеца затвор за кражба на 100 марули
©

Три месеца затвор за кражба на 100 корена маруля на стойност 50 лева. Такава присъда получи в петък от районния съд в Петрич Д. Георгиев от село Генерал Тодоров.

На 5 април 2011 година той отмъкнал зеленчука от оранжерия в съседното селище Марино поле. Натоварил плячката на лек автомобил „Фолксваген Голф”, който не е негов, но го ползвал, за да извърши кражбата. Деянието – противозаконно отнемане на марулята, представлява опасен рецидив. Мъжът, който е семеен, е осъждан четири пъти за различни кражби. Два пъти е наказан с глоби. Два пъти присъдата му е „лишаване от свобода”- веднъж условно и веднъж ефективно.

Районният съд в Петрич определи за Георгиев първоначален строг режим на изтърпяване на наложеното наказание „Лишаване от свобода” за срок от 3 месеца в затвор и затворническо общежитие от закрит тип.

Подсъдимият се осъжда да заплати направените по делото разноски в размер на 50 лева, както и 5 лева за служебно издаване на изпълнителен лист. Присъдата подлежи на жалба и протест в 15-дневен срок, считано от петък, пред благоевградския окръжен съд. „Тъй като поредната кражба е извършена в условията на опасен рецидив, законът не позволява подсъдимият да бъде оправдан. Наложена му е минималната присъда, предвидена в наказателния кодекс”, коментира съдия Иван Филчев, който постанови присъдата.

Последвайте канала на

1542 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
eee...

2014.02.27 | 18:14

2
...гати престъплението... що направо не му дадохте смъртна присъда?

2014.02.27 | 18:14

1
'Деянието – противозаконно отнемане на марулята, представлява опасен рецидив' - това, приятелю, е за смъртна присъда.

Добави коментар

Водещи новини