Десислава Атанасова е „за” демонополизация на Здравната каса

  • 24 март 2012 13:27

  • 2475
  • 6
Десислава Атанасова е „за” демонополизация на Здравната каса
©

"За мен е ясно, че без консенсус и в обществото, и в съсловието, и с пациентите, както и политическите партии, не могат да се вземат важните решения за сектор „здравеопазване”. Това каза новият министър на здравеопазването Десислава Атанасова в интервю за Дарик радио.

Според нея е необходимо да има демонополизация на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). "Трябва да има много каси и пациентът да има реален избор кой ще управлява здравната му осигуровка", посочи Атанасова. „Моят вариант е да има един задължителен стълб, където ще бъде основният момент, както и един задължителен допълнителен, както е в сферата на социалното осигуряване”, коментира Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

На въпрос за това как ще бъде разпределена здравната вноска, тя обясни, че до края на мандата на управляващите от ГЕРБ вноската няма да бъде увеличавана. „Всеки трябва да си плаща здравната вноска сам”, категорична бе Атанасова. Припомняме, че имаше предложения държавата да спре да плаща осигуровките на държавни служители, полиция, армия.

На въпрос кой ще оглави НЗОК, здравният министър каза, че все още няма решение. „Аз съм предложила няколко имена, които в момента се обсъждат”, обясни Атанасова.

Последвайте канала на

2475 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2012.03.26 | 22:57

6
Направо трябва да се премахне здравната каса и да бъде както при Тодор живков тпва е истината и държавата да не харчи милиони за интеграция на циганите и разни други глупости а да ги дава за здравеопазване-да съсипваш болници а да отварят частни е престъпление
Иван Иванов

2012.03.26 | 22:56

5
Не мога да се начудя на този наш примиер как ги избира тези здравни министри.От трън та на глог.На конкурс за некадърници ли ги избира ? Имаше една жена Ана Мария Борисова(абсолютен клоун) , тази новата пък е толкова не компетентна спрямо конституцията на страната , та както е тръгнало до 2 месеца и тя ще си ходи.Имаше едно нейно предложение , който не си плащал здравните осигуровки да не му се издава лична карта и др. Ами аз предпочитам да си ходя на частен преглед , че ми обръщат повече внимание.Е пак ли съм задължен Г-жо НЕКОМПЕТЕНТНА (ПАРОДИЯ НА МИНИСТЪР) да си плащам здравната осигуровка ???
123

2012.03.26 | 22:56

4
Другата стъпка е да режат пръсти и уши.Идеята идва от един и същи източник, а това са психиатрите.Аз например доброволно и с желание ще си дам личната карта, защото ще мога с пълно основание да искам политическо убежище навсякъде.По-добре е да се откажа навреме, защото както е тръгнало, ще започнат да ни вадят и бъбреците за да ги продават за уж доброволните вноски.Аз преди всичко съм човек и после гражданин на тази държава и не си струва само за едно гражданство да ме измъчват и инквизират през целия ми живот.
Явно се

2012.03.26 | 13:28

3
върви към частно осигуряване по някакъв извратен американски стандарт, което означава нови "ЧЕЗ" и подобни. Влязат ли американските компании и подобни със сериозен опит, сегашното здравеопазване ще ни изглеждат като най-високата класа.

2012.03.25 | 19:59

2
- „Всеки трябва да си плаща здравната вноска сам”- подобни по смисъл реплики звучат все по често и по други въпроси в обществото. Което ме навежда на мисълта че в България всеки ще се спасява поединично . И все по-често се замислям за какво плащам данъци ? Колкото повече плащаме , толкова по-малко пари има в държавата и толкова по зле става всичко - здравеопазване , образование , пенсионна система , икономика ,полиция ...
Илиев

2012.03.25 | 09:07

1
Идеята за демонополизация на касата е добра, най-малко защото принципа на кнокуренцията винаги има резултати, но не вярвам това да се случи в България, особено докато не се смени правителството, защото за ГЕРБ частникът е лоша дума, а също и смятам, че няма такъв пазар, за да може да се постигне подобно нещо. Определено има много проблеми в здравеопазването и министърката се ориентира много добре, надявам се да се справи.

Добави коментар

Водещи новини