Оправят къщите в село Бисер с 2,3 млн. лв.

  • 23 март 2012 17:49

  • 798
  • 0
Оправят къщите в село Бисер с 2,3 млн. лв.
©

2 300 000 лева са събрани за въстановяване на падналите къщи в хасковското село Бисер. Това заяви на брифинг в Министерски съвет вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Заседание за мерките по възстановяването на наводнения регион събра днес в правителството министри, кметове и жители на пострадалите територии.

„Парите няма да се харчат от община Харманли, а от всички в комитета по разпределението и разходването на средствата. Ще има пълна прозрачност. Медиите и всички ще бъдат наясно във всеки един момент. Фирми ще направят дарения техника – телевизори и др. Всичко това ще бъде разпределено със съдействието на БЧК”, каза Цветанов.

149 имота в село Бисер и 18 в село Лешниково са били почистени. „Първо, трябва да възстановим къщите, които са основно жилище за тези, които няма къде да живеят. 10 къщи приоритетно трябва да бъдат изградени, защото са единствено жилище за хората. Към момента имаме готовност да бъдат започнато изграждането на 13 къщи”, подчерта вътрешният министър.

1 200 000 лв. са отпуснати с решение на Министерски съвет и искам да чуя от кмета на Община Харманли какво е постигнато до момента, заяви вицепремиерът Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, който председателства заседанието.

Участниците правят преглед на извършените и предстоящи възстановителни дейности след наводненията през февруари, ще бъдат обсъдени механизмите за разпределението на събраните от дарения средства.

Присъстват жители на село Бисер от обществения съвет, кметът на село Бисер, кметът на община Хармални, кметът на Свиленград и председателят на ОбС в Свиленград. Представители на „Балканстрой” също присъстват на срещата и Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа им благодари за своевременните действия.

В срещата участват министрите Лиляна Павлова, Мирослав Найденов и Томислав Дончев, заместник-министърът на финансите Владислав Горанов, председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров, областният управител на Хасково Ирена Узунова

Последвайте канала на

798 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини