Ковачки в съда: Не знам защо съм тук

  • 23 март 2012 13:39

  • 1051
  • 0
Ковачки в съда: Не знам защо съм тук
©

При второто си явяване като свидетел по делото „Килърите” в Шуменския окръжен съд бизнесменът Христо Ковачки заяви пред журналисти, че не знае защо е там. Разпитът му продължи около час и половина.

Пред съда Ковачки заяви, че познава убития на 6 април 2008 г. в София Борислав Георгиев повече от 10 години. Първоначално той е бил управител на ресторант, а последните три-четири години преди да бъде убит - прокурист на фирма „Атоменергоремонт”, която Ковачки е консултирал.

Ковачки каза още, че с Георгиев са обсъждали само икономически проблеми, свързани с „Траял корпорация” в Крушевац, Сърбия. Единствената информация за случилото се с Борислав Георгиев на 6 април 2008 г. Христо Ковачки получавал от пресата.

Освен това Ковачки бил близък със семейството на Георгиев. По думите му той помагал единствено морално на съпругата му след неговото убийство. При показанията си по делото „Килърите” обаче вдовицата Надежда Георгиева заяви, че Ковачки й е подарил дом на стойност 250 000 лева.

Ковачки заяви, че не познава Костадин Сапунджиев - Крис. От своя страна призованият като свидетел Сапунджиев заяви, че Ковачки е имал интереси към мина и енергийно дружество в Босна, което бизнесменът отрече днес в залата.

Христо Ковачки каза още, че не се е срещал с Сретен Йосич и не си спомня да познава подсъдимия Янко Попов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1051 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини