"Лоракс" учи на отговорност към природата (трейлър)

  • 22 март 2012 11:59

  • 3087
  • 2
"Лоракс" учи на отговорност към природата (трейлър)
©

Лоракс е главният герой в едноименното ново анимационно филмче на Universal Pictures И Illumination Entertainment след "Аз, проклетникът" и "Скок-подскок".

Този път няма да срещнете малките жълти човечета, които повтарят до полуда "банана", а ще попаднете в друг не по-малко забавен и приказен свят, пише inews.bg.

Всъщност историята на мустакатото същество Лоракс започва още през 1971 г., когато писателят Д-р Зюс му вдъхва живот и го прави герой в едноименната си детска книга. Десетилетия по-късно дребосъкът оживява на големия екран, за да предпази една вълшебна гора от набезите на хората.

Историята разказва за малко момченце, което иска да спечели момичето на мечтите си, но за целта трябва да му донесе истинско дърво, каквито вече не съществуват. Героят решава да разбере какво точно се е случило с природата, докато не попада пред къщата на стария Еднократ.

Оказва се, че Еднократ има важна история, която иска да сподели. Именно тя се превръща в главно послание на лентата – да опазваме природата и да оценяваме всичко, което Земята ни е дала.

"Лоракс" си служи със средствата на хумора и забавлението, за да накара зрителите да се замислят по така нашумелите екологични проблеми. А междувременно в картинката се мяркат щури мечета, пеещи рибки, които играят карти, и едно недоволно магаре. Дребосъкът Лоракс пък очарова със своята безпомощност, поради ниския си ръст.

Признаваме, че режисьорите Крис Рено и Кайл Балда са свършили страхотна работа и гарантират на малчуганите и техните родители истинско филмово забавление. Премиерата на лентата у нас е на 23 март.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3087 2

Коментари 2

Добави коментар
ана

2013.07.01 | 13:31

2
хубаво е да има подобни филми,защото нито възрастните,нито младите са възпитани да пазят околната среда
za

2012.03.22 | 13:29

1
фимчето изглежда страхотно

Добави коментар

Водещи новини