Десислава Атанасова към опозицията: Признайте вашата отговорност

  • 21 март 2012 10:08

  • 2412
  • 4
Десислава Атанасова към опозицията: Признайте вашата отговорност
©

Промяната изисква време, дебат и консенсус между лекари и политици. Това каза от парламентарната трибуна номинираната за министър на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,. Промяната в здравеопазването не търпи резки промени и не трябва да правим политика от здравеопазването, а политика на здравеопазването.

Вероятно ще има колеги от опозицията, които може и да си признаят, че носят своята отговорност за несъстоялата се реформа”, каза Атанасова. „Не само здравният министър трябва да положи усилия. Когато се търсят решения, трябва да потърсим съгласието и да участваме в постигането му. Без широка подкрепа няма как да имат успех и най-добрите идеи. Трябва равномерно да се разпредели тежестта и да се споделят отговорностите на всички. Добре е да са и днешните, и всички следващи разисквания в сектор „Здравеопазване”, а не в посоката на политическите нападки, защото здравеопазването и е част от системата за националната сигурност”, категорична е номинираната за министър на здравеопазването Като основен приоритет тя посочи реализирането на сериозни промени в концепцията за Спешната помощ. Атанасова се ангажира да предложи мерки за подобряване грижата за пациентите, превенцията и профилактиката и повишаване качеството на предоставените медицински услуги.

Последвайте канала на

Novini.bg
2412 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ОБИРДЖИИ И МОШЕНИЦИ

2013.08.21 | 23:20

4
Чудно ми е докога българина ще ви хрантути?! Искате ли малко факти? Здравната "Осигуровка" е на застрахователен принцип - тоест е ЗДРАВНА ЗАСТРАХОВКА - Health Insurance ! При официална средна работна заплата за 2011г. - 700 лв, се плащат 672 лв./г. - здравни ЗАСТРАХОВКИ, за което застрахователната премия се равнява на около 1 300 000 лв. ( за сравнение, въз основа на застрахователни таблици, АКТУАЛНИ в момента за други видове застраховки ) !!! ТОЕСТ - АКО ми се наложи каквато и да е здравна помощ - тя да е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНА !! ( лечение, зъболечение, престой в болница, лекарства ) !!! Също така, АКО ми се наложи да ползвам такава помощ - да мога сам да ИЗБЕРА при кой специалист да се лекувам, А НЕ ПРИ някой некадърник, само защото е на договор със Здравна каса, а тези - с частни кабинети - специалистите - не им се занимава с ГЛУПОСТИТЕ ВИ !!! Друг пример за БЕЗОЧЛИВОТО УНИЩОЖАВАНЕ НА НАРОДА Е, че например ЕДИН И СЪЩ медикамент - например „Турбухалер“, в милата ни Родина струва 103-104 лв. за 60 дози, по КЛИНИЧНА ПЪТЕКА, С РЕЦЕПТА !!! Същият този медикамент, в Испания, БЕЗ РЕЦЕПТА и КЛИНИЧНА ПЪТЕКА, за 200 дози и СТРУВА САМО 7,15 €, тоест 2,15 € за 60 дози !!! ОБИРДЖИИ И МОШЕНИЦИ
pomiari

2013.08.21 | 23:19

3
Мри разногледа кучко!Вие герберастите управлявате-отговорността е ваша ше ви еба майката еничарска! Мългария мрази ГРОБ!
отговорен

2013.08.21 | 13:44

2
Браво, така започва всеки управленец гербер, друг ми с.а в гащите! И не се свени, ами го посочи поименно, както босът ти го прави- Станишката е!
Даниела

2013.08.21 | 13:42

1
Мутрата вече не може да се оправдава със Станишев и Костов, минаха години. ...И понеже някой трябва да поеме негативите, за да може негово ПРЕОСВЕЩЕНСТВО ПАПА БОЙКОНИД І , да излезе на избори в целия си блясък и слава , с многострадалството си , как все на лош екип попада, но ПРОДЪЛЖАВА да строи магистралии да милее за Родината. Единстената цел на ОХРАНАТА, е печеленето на парламентарните изборите през 2013 г. с всички възможни средства: 1.Евтин популизъм,приложим при ПО-ТЪПАТА ЧАСТ ОТ МАТЕРИАЛА.2.Ненужни и смешни рокади в правителството. 3.Ангажиране на цялото министерство във финансирането на партийната победа, на ВСЯКА ЦЕНА(това включва подкупи от олигарсите , за защита на интересите им,източването на сребърния фонд ,прокарване на лобиски закони и т.н. ). И ФОН ЗА ТОВА Е ЕКЗАЛТАЦИЯТА НА ПЛЕБЕЙСКИЯ ГЕРБАВСКИ ЕЛЕКТОРАТ, РАЗПОЛОЖЕН НА АРЕНАТА , ДОВОЛЕН ОТ ХЛЯБА И ЕЖЕДНЕВНИТЕ ЗРЕЛИЩА!!!

Добави коментар

Водещи новини