България и Турция апелират за незабавно спиране на кръвопролитията в Сирия

  • 20 март 2012 17:10

  • 630
  • 1
България и Турция апелират за незабавно спиране на кръвопролитията в Сирия
©

България и Турция подкрепят стремежа на арабските народи към свобода и демокрация. Фундаменталните човешки права, свобода, справедливост, демокрация и достойнство са универсални човешки ценности, които всички членове на международната общност имат като първостепенно задължение и отговорност да защитават.

Това се казва в съвместно изявление на Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 и неговия турски колега Мехмет Давутоглу. Двамата министри се срещнаха в рамките на провеждащото се днес в Анкара общо заседание на българското и турското правителства.

Двете страни апелират към международни усилия за незабавно спиране на кръвопролитията в Сирия и за диалог и преход към демокрация в арабската страна. В този смисъл, значима ще бъде и предстоящата среща на групата „Приятели на Сирия”, която ще се проведе в Истанбул.

Двете съседни страни ще си сътрудничат тясно в рамките на НАТО, изграждането на противоракетна отбрана, чиято цел е да гарантира сигурността на всички държави от Алианса и операцията в Афганистан. България и Турция приветстват напредъка на Босна и Херцеговина в процеса на европейска и евроатлантическа интеграция на страната и напълно подкрепят новото правителство в Сараево в осъществяването на необходимите реформи.

Последвайте канала на

630 1

Коментари 1

Добави коментар
ximidora

2012.03.20 | 20:29

1
Вземете своята част от парите, които мултимилиардните компании като Гугъл и Фейсбук печелят само за това, че ползвате страниците им. На 9-ти април стартира нова страница, която съчетава търсачка и социална мрежа. Всички които се регистрират до 9 април 2012 ще получават 50% от приходите до живот! Всеки месец, като заплата! Регистрацията е напълно безплатна и проста - име и имейл и става с покана. Колкото повече хора поканите, толкова повече пари ще спечелите! Но това не е пирамида, защото хората, които ще получат дивидент, трябва да са регистрирани до 9 април! След това тази опция отпада! Това е бонус само към първите, за доверието! Те възприемат първите си клиенти като основни акционери, които ще бъдат наградени с месечен дивидент! Kомпанията е сериозна американска и е вложила милиони в проекта си, а очакванията са за милиони, дори милиарди долари от реклама! Част от тях са за Вас! Шансът е наистина уникален! Вашата покана е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=fbaa0cc0

Добави коментар

Водещи новини