Ваньо Танов: Няма контрабанда на горива в юридическия смисъл

  • 15 март 2012 18:38

  • 920
  • 0
Ваньо Танов: Няма контрабанда на горива в юридическия смисъл
©

В последно време се говори за увеличена контрабанда на горива - смея да твърдя, че няма контрабанда на горива, ако разглеждаме контрабандата в юридическия смисъл. Тези заяви пред депутатите от парламентарната Комисия по бюджет и финанси директорът на Агенция „Митници” Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната.

Контрабанда – това е пренасяне през граница без знанието на митническите органи, заяви Танов. „За горивата, които влизат от ЕС, последната държава, която изпълни изискванията, беше Гърция – миналата година пред април. Движението от данъчен склад, до данъчен склад вече е по елекронен път, а не хартиен. Този, който е изпращач на горивото, е заинтересован да пристигне в държавата-получател. Процесът е автоматизиран на 100%, без участието на субективния фактор”, каза Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната.

По отношение на горивата, които влизат в ЕС, твърдя, че 100% са обхванати и не може да има по никакъв начин нелегално внасяне на горива, категоричен е Танов.

„Що се отнася до горивата от трети страни, основно те влизат по море. Там контролът е също изключително сериозен. От миналата година ние контролираме всички плавателни съдове”, посочи Танов.

Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната представя пред депутатите доклада за работата на Агенция „Митници” през 2011 г. 31% е преизпълнението в приходите по план от мита за 2011 г.

Приносът в републиканския бюджет от митническата администрация за 2011 г. е 7 369 800 000 лева от ДДС от внос, акцизи, мита и глоби, според данните на Агенция „Митници”. Спрямо 2010 г., реализираните приходи са със 772.2 млн. лв. или с 11.% повече. По-високите цени при внос са основна причина за ръст на приходите от ДДС от внос, а физическите обеми остават почти непроменени.

Митниците са внесли в републиканския бюджет през 2011 г. 3 860 000 000 лева приходи от акцизи, нетният им размер е с 292.2 млн.лв. повече в сравнение с 2010 г. Най-голям дял от приходите от акцизи са при горивата – 48.5%. През миналата година приходите от акциз на горива възлизат бележат ръст от 5% или с 88.7 млн.лв. повече.

При алкохола нетните приходи от акциз за 2011 г. са за 262.5 млн.лв. и е отчетен ръст от 16.3% на годишна база. Сред наркотиците най-много е конфискуваният кокаин – 71% от цялото количество задържани наркотици.

Последвайте канала на

920 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини