Катар ще инвестира в туризъм, инфраструктура и земеделие у нас

  • 13 март 2012 20:21

  • 1070
  • 1
Катар ще инвестира в туризъм, инфраструктура и земеделие у нас
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който е на посещение в Катар с голяма правителствена делегация, проведе среща с премиера шейх Хамад бин Джасем бин Джабер ал Тани. Двамата обсъдиха възможностите за разширяване на икономическите отношения между България и Катар, съобщават от правителствената информационна служба.

След срещата стана ясно, че катарската страна ще инвестира в България в три области – туризъм, инфраструктура и земеделие. "Преговорите, които проведохме днес, бяха много важни за развитието на бъдещите отношения между Катар и България", каза след срещата катарският премиер и съобщи, че двамата правителствени ръководители са се договорили арабски компании да започнат инвестиции в страната ни още тази година.

"Благодаря на катарското правителство за решението да инвестира у нас в условията на световна финансово-икономическа криза", каза министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Той съобщи, че по време на разговорите българската страна е предложила катарски инвестиции да се включат в няколко инфраструктурни проекти като възстановяването на летището в Балчик и по линия на публично-частното партньорство, включването на катарски компании в изграждането на автомагистрала "Черно море", между Бургас и Варна.
В хода на разговорите, като възможности за навлизането на катарски инвестиции в България бяха очертани и области като земеделие, спа-туризъм и минерални извори.

"Във външен план също има разбирателство между България и Катар", подчерта българският премиер и допълни, че двете страни имат съвместни позиции и желание за помощ на сирийската държава за спирането на кръвопролитията там. "Не сме съгласни да се избиват хора и искаме, колкото се може по-бързо това да бъде прекратено”, беше категоричен Борисов.

До 3-4 месеца се очаква катарският премиер да посети България и да се финализират решенията по обсъжданите днес инфраструктурни проекти.

В рамките на визитата премиерът Борисов ще се срещне и с емира шейх Хамад бин Халифа ал Тани. Акцент в посещението е Българо-катарският бизнесфорум, който Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще открие в столицата Доха. Представителите на българския бизнес, придружаващи премиера, ще търсят инвестиции в земеделието, хранително-вкусовата промишленост, инфраструктурата и транспорта.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1070 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
bat goiko :D

2012.03.14 | 12:37

1
dam osobeno sled dneska6niqt forum otkrit v karat i poseten samo ot bulgari :D slu6aiki t.traikov na angliski :D

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини