Талибаните: Ще режем американски глави

  • 13 март 2012 09:29

  • 2337
  • 1
Талибаните: Ще режем американски глави
©

Талибаните заплашиха днес да обезглавят американски войници в отмъщение за масовото убийство в Южен Афганистан в неделя, предаде Ройтерс.

"Ислямският емират предупреждава за пореден път американските скотове, че муджахидините ще им отмъстят и с помощта на Аллах ще убиват и обезглавяват вашите садистични войници убийци", каза говорителят на талибаните  Забиула Муджахид в изявление, изпратено по електронната поща. В неделя американски военен застреля 16 цивилни в размирната южна провинция Кандахар, където се е зародило радикалното движение. Масовото убийство в Кандахар породи гняв в Афганистан.

Стотици в източния град Джалалабад проведоха днес първия голям протест във връзка с масовото убийство, предаде АП. Те скандираха гневни лозунги срещу убиеца. Част от демонстрантите бяха направили чучело на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият и го изгориха. Случаят обаче не предизвика до момента съпътстваните от насилие протести след изгарянето на Корана от американски военни. По-сдържаната реакция може да се дължи на това, че афганистанците са свикнали с цивилните жертви през започналия преди повече от десетилетие конфликт между силите на НАТО и талибаните.


 

Последвайте канала на

БТА
2337 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.08.22 | 15:36

1
горките афганистанци... "свикнали"! тук ако имаме такава война - колко дълго вече, има ли половин век? - ще окапем още при първия изненадващ сняг

Добави коментар

Водещи новини