Три години затвор за изнасилване получи варненец

  • 12 март 2012 18:10

  • 1140
  • 2
Три години затвор за изнасилване получи варненец
© Булфото

3 години и 4 месеца "лишаване от свобода" постанови Варненският районен съд за 27-годишния Н. Ангелов. Той е признат за виновен за три от повдигнатите му обвинения - за изнасилване, блудство и хулиганство, съобщиха от пресслужбата на Варненския районен съд.

Тежките престъпления спрямо 33-годишна психичноболна жена Ангелов извършил вечерта на 1 юли миналата година. В спомагателно помещение на пешеходен подлез под бул. „Левски" рецидивистът принудил със сила жената, след което извършил насилствения полов акт и действията на сексуално удовлетворение.

27-годишният мъж бе признат за виновен и за това, че в периода от юни до средата на юли миналата година употребявал нецензурни изрази и ексхибиционистки действия спрямо друга жена в района на Цветния квартал във Варна. Именно тя сигнализирала свои роднини и органите на полицията за непристойното държание на подсъдимия и той бил задържан.

Районният съд групира наложените за всяко от престъпленията наказания и определи Ангелов да търпи най-тежкото от тях - 3 години и 4 месеца лишаване от свобода в затвор при първоначален строг режим. Подсъдимият бе осъден също така да заплати на пострадалата жена сумата от 5000 лв. като обезщетение за причинените й неимуществени вреди. За сметка на Ангелов са направените 634 лв. разноски по делото и държавната такса върху уважения граждански иск.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред горната съдебна инстанция.

Последвайте канала на

1140 2

Коментари 2

Добави коментар
B

2012.03.13 | 22:08

1
само три години .ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ БЕ , утре ще изнасили дъщеря ви пред училище , майк. ви ще... еб. аз на вас само почакайте
от Испания

2012.03.14 | 09:25

2
На изрода от Смолян, който изнасилвал непълнолетната си дъщеря и година не дадоха, та тук поне три години са. Дано ги обърнат в лелички затворниците!

Добави коментар

Водещи новини