Бракониер скочи на ченгета с моторна резачка

  • 07 март 2012 10:17

  • 3008
  • 0
Бракониер скочи на ченгета с моторна резачка
©

Бракониер нападна полицаи с моторна резачка в землището на врачанско село, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Враца.

Към 20.00 ч. снощи полицаи от Оряхово се отзовали на сигнал за извършване на незаконна сеч в землището на село Селановци, в местността „Блатото” и заварили трима мъже, които извършвали нерегламентирана сеч на дървен материал. 40-годишният Х.П. от Оряхово отказал да изпълни полицейско разпореждане да спре моторната резачка, като нападнал с нея полицейските служители. С цел да предпази себе си и да спре нападателя, един от полицейските служители произвел изстрел със служебното си оръжие. Със стоп патрон в дясното бедро е прострелян Х.П., като той незабавно е откаран в болницата в Оряхово, където му е оказана медицинска помощ.

На мястото на извършване на незаконната сеч са установени още две лица: Х.М. на 30 години от Оряхово, криминално проявен, осъждан; В.П. на 23 години от Оряхово, които извършвали незаконна сеч, а дърветата товарели в товарен автомобил „УАЗ”, в който били открити около 3 куб.м. дърва. Иззета е моторна резачка. Двете лица са задържани. Образувано е дознание по чл.269, ал.1 и чл. 235 от НК.
Същата вечер в 19.50 ч. в РУП-Оряхово е получен сигнал от началника на Държавно горско стопанство-Оряхово за извършване на незаконна сеч в землището на с.Селановци, местността „Блатото”. Изпратеният на мястото полицейски екип е установил 31-годишният криминално проявен от Оряхово, който бил натоварил акациеви дървета в лек автомобил „Опел Астра”. В колата е намерена и моторна резачка. На същото място е установен и товарен автомобил „Форд Транзит” с натоварени дърва. Автомобилът е ползван от 32-годишния П.Д. от Оряхово, криминално проявен, осъждан. В непосредствена близост до товарния автомобил са намерени около 5 куб. м нарязани дърва. Установено е, че дървата са отрязани от Общински горски фонд.

Образувано е дознание.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3008 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини