Разбиха престъпна група за трафик на хероин

  • 06 март 2012 14:27

  • 934
  • 0
Разбиха престъпна група за трафик на хероин
©

Организирана престъпна група, осъществявала международен трафик на хероин, е задържана на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера служители на сектор БОП-Хасково съвместно със свои колеги от Велико Търново, Пловдив и Кърджали са задържали четирима мъже, осъществяващи трафика на хероин. Операцията е започнала на 2 март около 18.00 часа, когато на ГКПП "Капитан Андреево" е спрян за проверка от полицейските служители лек автомобил КИА, шофиран от 38-годишен мъж от Лясковец. Последвал щателен митнически преглед, при който е установен специално пригоден двоен тайник под багажника на колата. Открити са 16 пакета с неправилна форма, съдържащи общо 8.48 кг прахообразно вещество, реагиращо при полеви наркотест на хероин, и скимиращо устройство.

В хода на оперативно-издирвателните действия са установени и останалите трима мъже - двама пловдивчани на 49 и 51 години и 37-годишен кърджалиец, съпричастни към осъществената контрабанда на наркотика в момент на подготовка за нов трафик на наркотици в посока Италия. Според събраната до момента информация, става дума за международен канал за трафик на наркотици и скимиращи устройства за страни за ЕС.

Действията по разследването продължават.

Последвайте канала на

Десислава Станева
934 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини