Вдигат цената на природния газ и парното от 1 април

  • 06 март 2012 12:10

  • 1766
  • 10
Вдигат цената на природния газ и парното от 1 април
©

От 1 април ще има увеличение на цената на природния газ и на парното.

Това съобщи пред журналисти председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев.

Засега прогнозите сочат, че цената на газа ще се повиши със 7-8%. Ще има увеличение на цената на парното и топлата вода с различен процент за различните дружества. Цената на топлоенергията не беше променена в средата на отоплителния сезон от 1 януари и дружествата имат недовзети приходи от новата цена на газа от началото на годината.

Шефът на ДКЕВР заяви, че евентуално намаление на цената на природния газ от Русия може да бъде отразено веднага, защото механизмите на ценообразуване при природния газ са едни от най-гъвкавите – на всеки три месеца. "От момента, в който има промяна в тези договори, това може да бъде отразено веднага или в рамките на тримесечния период или веднага следващото тримесечие. Ще реагираме мигновено на един такъв процес, каза той. Ако това се случи, цената на парното в началото на следващия отоплителен сезон може да остане същата", посочи той.

Според Семерджиев, няма опасност газовото находище Чирен да остане празно. "Уверени сме, че „Булгаргаз” би могъл да се справи със ситуацията включително и със заеми. Паричните потоци на „Булгаргаз”, по цените които сме определели, би трябвало да му осигуряват достатъчно средства", каза той.

Основните клиенти, които забавят плащанията си към газовата компания, са топлофикационните дружества. Ангел Семерджиев заяви, че всеки случай на аварии в топлофикациите се разглежда поотделно. Според него  честотата им не е по-голяма от предишни години.
Председателят на ДКЕВР посочи, че нивата на разходите за работни заплати в енергийния сектор са от 2005 г. със съответните корекции, така било и във ВиК-сектора. "Ако се получават по-големи заплати, те са на база на положителни резултати на дружествата, а не от по-високи цени. Няма вкарване на тези разходи в цените и не ги плащат крайните потребители", заяви той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1766 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2012.03.13 | 15:22

10
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си
Ivan

2012.03.13 | 15:22

9
Vdigate cenite,smeniame pravitelstvoto. Koy li shte e sledvashtia ubiec na naroda?

2012.03.13 | 15:21

8
Дълбоки благодарности на антибългарското ГЕРБЕРСКО правителство, на продажната комисия на Семерджиев, на всички лъжливи институций в България. Целувайте краката на вашият бог Бойко селски. На този корумпирам мафиот който ще затрие българското население за сметка на ромското. Как така веднъж не се вдигнаха доходите на пенсионерите но за сметка на това по два пъти в годината вдигат ток, парно вода и какво ли още не. Благодаря господин Борисов благодарение на вас си оставаме на последно място, но от празна кратруна акъл не се взема. А вашата глав си е такава. На забравелите да припомня, че Путин като каза на каква цена продават газа на България, Бойко и компания спряха да говорят. Но цената не падна а се вдига все повече, толкова ли е празна касата ви бе герберисти. Или 5 500 лева наем в центъра на софия ви е малко за 1 100 квадратни метра площ. Би трябвало да ви е срам но както винаги вие срама нямате дебили скапани.
1234

2012.03.13 | 15:20

7
Вдигайте бе,всичко вдигайте.Няма да ядем с мижавата минимална заплата,няма да се топлим.Ще умираме.Но дано Господ ви накаже.
BG

2012.03.13 | 15:20

6
КОГА БЪЛГАРИНА ЩЕ ПРОЧЕТЕ И НЕЩО ПОДОБНО ЗА ДОХОДИТЕ СИ.ВСИЧКО Е ТАКА ОПОСКАНО,ЧЕ И ГОСПОД ДА СЛЕЗЕ НЯМА ДА ПОМОГНЕ.
ГРАЖДАНИНЪТ Х

2012.03.13 | 15:20

5
А КАКВО НАПРАВИХА ГРОБАРИТЕ ЗА НАРОДА ВЕ ТЪПАК ОСВЕН ЧЕ УНИЩОЖИХА МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС СЪС ИЗМИСЛЕНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ НИКОГА ДО СЕГА НЕ СМЕ БИЛИ ВЪВ ПО ГОЛЯМА ГЛАДИЯ А ТОЗИ ДЯНКОВ ОЛИГРОФЕНА ВЪННННННННННННН ОТ БГто не осъзнаваш ли че всички институции са замесени до гуша във лайна бонуси ЩЕ СИ РАЗДАВАТ толкова съжалявам че гласувах за Б.Б най голямата ми заблуда във живота

2012.03.13 | 15:16

4
Честито на всички! Викайте сега да живее вожда ви Боко-Тиквата! Къде са скапаните гербери да оправдят поредния геноцид на светилото им?

2012.03.13 | 15:14

1
Ей паразит нещастен.Първо като не знаеш недей да приказваш,защото Р.Овч. през 2008г,подписа нов договор с Овергаз. С която освободиха цената на газа,още през началото на отоплителният сезон цената се дигна с 15 ст.При управлението на тройната коалиция.
.

2012.03.13 | 15:16

3
Е нали щеше да пада ужким... поне цената за газта. Много постна статия нещо..
KUR za gerb

2012.03.13 | 15:16

2
Дано се възнесат всички герберасти!!!По метър за всеки процент нагоре!!! Ако сме народ-трябва да покажем на света що е то българин и защо никой не смее да се ебава с него.Позаспахме за 100-ина години,но е време да пометем де що се зове политик.Искам да виддя как ченетата на гърците удрят земята като видят какво правим с политическата си "класа".Да ги засрамиме малко-стига сме се излагали с робско търпение и нихилизъм!Няма партийни цветове,зад които да застана-всички трябва да са под ножа!

Добави коментар

Водещи новини