Мирослав Найденов: Намалете цените или отварям пазара за евтини яйца от Полша

  • 06 март 2012 08:22

  • 5658
  • 17
Мирослав Найденов: Намалете цените или отварям пазара за евтини яйца от Полша
©

Министърът на земеделието Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на отправи ултиматум към производителите на яйца в България да свалят цените. В момента едно яйце се продава срещу 40 ст. Не е важно само кокошките да са щастливи, а българските потребители да не бъдат нещастни, обяви пред БТВ земеделският министър.

Ако причината е в производителите и необосновано вдигат цените, средствата за компенсиране на инвестициите ще бъдат преразгледани, заплаши Найденов. Пакетът за птицевъдството е 30 млн. лв, а 6,5 млн са предвидени за тези, които гледат кокошки-носачки.

Когато производителите дойдоха и ме помолиха да спра нелоялната конкуренция на полските яйца държавата се намеси. Ако сега не намалят цените обаче още днес ще се чуя с полския министър, с когото сме в много добри отношения и ще помоля вноса на България да продължи. Ще отворя пазара за евтините полски яйца и ще нормализираме веднага цените, отсече Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

Според Николай Тодоров, управител на птицеферма край София единствено пазара определя цената на яйцата. Той припомни, че 3,4 млн кокошки са се отглеждали в България преди влизането на евродирективите за кокошките, които предвиждат по-широки клетки и специални пили за нокти. 800 000 птици бяха ликвидирани след това, заяви Николай Тодоров. Търговците на едро купуват българските яйца срещу 28 ст. Това обаче предизвика гнева на Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, който обяви, че това е цената на яйцата в магазините в Париж. Преди една година същите яйца струваха 17 ст., опонира Тодоров.

Разликата е заради поскъпването на с 22% на фуража и на горивата, обясни птицевъдът. Интересите на българския потребител са на първо място и цените ще бъдат регулирани, отсече Найденов.

Последвайте канала на

Novini.bg
5658 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар

2012.03.13 | 15:57

17
"Намалете цените или отварям пазара за евтини яйца от Полша" - а защо до сега е бил затворен, защо само на яйцата (ами ГОРИВАТА, ЛЕКАСТВАТА, другите храни ++ стоки и т.н.), АМИ за БАНКОВИЯ ПРОИЗВОЛ и АКЦИЗИТЕ бе господа, нещо да 'земете да кажете и(или) направите по въпроса.. защо всичко е затворено или се затваря когато работи и се отваря като "след дъжд качулка" (питам аз), ДА - след ВЕЛИКДЕН пак ще се замеряме с яйца по 18-20 ст. - повече от ясно е... чудя се и се питам; Кой "последовател на ОНАН" има участие този път в играта и чий ЯЙЧЕН БИЗНЕС народът ще подкрепи с лишенията си този път.. управление на принципа "проба/ГРЕШКА, експарименти на гърба на 8 милиона (от които - можеби,,, ама НА'ДАЛИ съвестни данъкоплатци - 1 мил.)... и каквото мине (т.е. тихичко без протести, много шум и недоволства) - минава за сметка на хората - ЖАЛКА КАРТИНКА, фискална дисциплина - още по жалка, МИТ който се повтаря толкова пъти, че вече има хора които вярват в него... да вземе "Ветеринара" да се обади на "Пожарникара" а той от своя страна на "Гребеца", "Финансиста", "Правешкия олигарх" и останалите водещи на т.нар. "ИГРИ"на късмета ..и вместо да се занимават с "Трактора", "Бирата", "Чуковете", показни арести на екзотични животни, дребни тарикати с големи амбиции и инфраструктурни "пректчета" (които НЕ СТАВАТ за; ядене, топлене, обличане, нямат лечебен ефект и т.н. всички разбират какво се има предвид) и да се "СПРАТ" за малко... защото ХОРАТА ВЕЧЕ ИЗДИШАТ ОТВСЯКЪДЕ... рано или късно, гладът ще си каже думата, а той както вече е доказано в "лабораторни условия" Е ПО-СИЛЕН ОТ ТОКА, а после... когато тока удари народа, после вече ще бъде късно... ВАРИАНТ 1 - Аз си тръгвам от тази страна защото повече НЕ мога, нямам "ризи за събличане и дупки на колана" ..ще останат само множеството "РОМИ" и малцината олигарси в БГ - да видим кой и как ще плаща данъци с които да се обслужват интересите НА ТАНЦУВАЩИТЕ С БЕНТЛИТА, и ВАРИАНТ 2 - веднъж за винаги ще разберете що е туй НАРОДНО НЕДОВОЛСТВО във вариант Емир Костурица - балкански SEX, все някога търпението ще спре и на пръв поглед дребна искрица ще запали ОГРОМНАТА насъбрала се с годините КУПА от народно недоволство, а после - после не се гаси ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕШЕ!
светавна банка

2012.03.13 | 15:55

16
като гледам съотношението заплати/цени 1 лев трябва да е 6 евро
копелдаци мръсни

2012.03.13 | 15:52

12
на ГЕРБ да им ЕБА МАЙКИТЕ МРЪСНИ В ГНОЙНИТЕ ПУТКИ !

2012.03.13 | 15:54

15
Ако само това имаш да кажеш - по-добре си мълчи! Щото с това изречение на всички ни казваш долу-горе това: Аз съм изтрещял пубертет и псувам щот ми плащат за да псувам против Герб- демек червените!А че възпитанието ти е в космоса - видяхме, а между другото - кво имаш ти против по-евтините яйца - само червената демагогия ли?
отговор на № 3

2012.03.13 | 15:53

14
Точно пред Великден - земеделският министър трябва да го атакуваме със сурови яйца по главата и цялата му кола да затрупаме с яйца...........
JET LI

2012.03.13 | 15:50

5
ВЕЛИК ДЕН БЕЗ ЯЙЦА!!! ДО ТОВА ИСКАТ ДА ДОКАРАТ НАРОДА.ВМЕСТО НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ ТЪРГОВЦИ ДА ЗАДЪРЖАТ ЦЕНИТЕ И ДА ТРУПАТ ПОСТЕПЕННИ НО СИГУРНИ ПЕЧАЛБИ ТИПИЧНО ПО БЪЛГАРСКИ ИСКАТ ЗА ЕДНА ГОДИНА ДА ИЗБИЯТ ТРИ ГОДИНИ КРИЗА.Е ЗА ТОВА ЩЕ ИМА ВНОС ОТ ЧУЖБИНА ЗАЩОТО НИЕ НЕ ЗНАЕМ КОГО ДА СПРЕМ.И НАЙ-НАКРАЯ ЕДНА ПОГОВОРКА:ГЛАДНАТА ВЪШКА КАТО СЕ НАХРАНИ ИЗЛИЗА НА ЧЕЛОТО.

2012.03.13 | 15:52

13
Болшинството тук разбирате от търговия, колкото и от квантова физика и генетика ! Точно тоя боклук Миро-тъпиро няма право да говори за цените на храните, защото точно той ги оскъпява ! Знаете ли колко птицеферми в момента фалират заради глупостта ''щастлива кокошка'' ? Хората трябва да инвестират страшно много пари за една огромна глупост и то при ужасна криза ! За да спазят изискванията и да оцелеят птицевъдите вдигат цените за да избият загубите ! Търговците нямат файда изведнъж днес да направят яйцето 40ст. при положение, че никога досега то не е струвало толкова ! Търговецът е прекупвач през 15-20 %, като купи яйцето на 35ст. на колко да го продава ? На 25 ли ??? Много големи разбирачи в тая държава, ей ! Все комшията е виновен и никога държавата, която ни мачка еднакво !
agabaga

2012.03.13 | 15:49

3
Това е най-проваленият министър в държавата! Колкото пъти си е отворил устата, толкова пъти се вдигат цените. Ветеринар.
НМ(НароднаМилиция)

2012.03.13 | 15:52

11
До номер 3 това е най-смисления коментар тук.Бих могъл да прибавя едно питане към министъра за едно месце двадесет годишно от ирландия,за едно съсипано животновъдство в Странджа(имаше поголовно избиване на животни за тези които милеят за България)За ветеринарния подход към съдържателите на ресторанти (проверки се правят само когато има много клиенти пред очите на всички)
6666

2012.03.13 | 15:51

10
Във Франция при заплати 2500 - 5000 евро, яйцата са 26 стотинки, а в България при заплати 270 - 500 лв (130 - 250 евро) ще трябва да са по 2 стотинки. Просто според стандарта на живот.
6666

2012.03.13 | 15:51

9
Прав е министъра. Един от най съвестните и честни. И във Франция че са със 12 ст по евтини, ами и заплатите им пък са 8 пъти по големи от българските. Правете си сметка според стандарта на живот колко по евтини трябва да са яйцата у дома.
anonimen

2012.03.13 | 15:50

8
Poznavam edin targovets koito kupuva yaytsa za 7 stotinki ot turcia i gi prodava za 40 stotiki v bg.Predstavete si kolko pecheli
Радо

2012.03.13 | 15:50

7
То и вносното сирене и кашкавал са по евтини ако се внасят защо и тях не ги погне?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини