Все повече злоупотреби с инвалидни стикери при паркиране

  • 05 март 2012 10:06

  • 1035
  • 0
Все повече злоупотреби с инвалидни стикери при паркиране
©

Недобросъвестни шофьори злоупотребяват все повече с инвалидни стикери, които поставят на таблото на автомобла си, без значение дали с него се транспортира притежателят на стикера.

Това им дава право за преференциално безплатно паркиране в цялата „Синя зона" или на обозначените с табела за хора с увреждания специални места, съобщи в предаването Дарик кафе началникът на Общинска полиция в Пловдив главен инспектор Костадин Костов.

Основната задача на Общинска полиция е охрана на обществения ред на територията на Пловдив и за разлика от Общинска охрана и общинския инспекторат (известен като общинското ФБР), ние имаме пълни полицейски правомощия, уточни инспектор Костов. По главната улица, в квартал Капана и Стария град ще има постоянно засилено присъствие от патрулиращи полицаи, които ще следят за всички нередности, включително и за джебчийките в центъра на Пловдив. Пешеходен патрул ще има и в останалите райони на града. Наложително е да бъде обновен автомобилния парк на общинска полиция, която има нужда поне от 3 нови патрулни коли, уточни още полицейският инспектор.

Месечната издръжка от 105 хил. лв, която се отпуска от общинския бюджет, ще отиде за фонд работна заплата на 62-мата щатни служители в звеното, обясни Костов. Към момента са заети само 51 щата, като останалите 11 места ще бъдат запълнени постепенно, включително и с преназначаване на полицаи и охранители от други служби в Пловдив. Ще има и конкурс, който ще е за цялата Областна дирекция на МВР, откъдето също ще бъдат подбрани кадри.

Униформите на общинските полицаи ще се отличават с нашивки, на които ще е изобразен гербът на община Пловдив. Гражданите могат да подават сигнали за извършени престъпления, за нарушаване на обществения ред, и дори за неправилно паркирали автомобили на тел. 630 777.

Последвайте канала на

1035 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини