Отнемат "Горубсо - Мадан" от собственика

  • 05 март 2012 10:03

  • 2132
  • 3
Отнемат "Горубсо - Мадан" от собственика
©

Започнала е процедура за отнемане на концесията "Горубсо - Мадан" от Валентин Захариев заради неизплатени заплати и източване на дружеството. Това заяви пред БНР Пенчо Токмакчиев от Федерацията на миньорите към КНСБ.

"Не може да се пускат миньори на работа, без да имат лично осветление. Не може миньори да слизат на 360 м. дълбочина, без да имат самоспасители. Не може миньорите да нямат работно облекло, да се хранят всеки ден с леща и фасул. Ние сме взели всички проверки от Главна инспекция по труда, от пловдивската Инспекция по труда, които са направени на това предприятие. Имаме железни аргументи, за да можем да искаме отнемането на концесията", подчерта той.

Токмакчиев каза, че в Мадан и околните села са събрани 2 000 подписа в полза на прекратяването на концесията. Той съобщи още, че на 9 март от "Горубсо-Мадан" ще се срещнат с енергийния министър Трайчо Трайков. На 14 март при областния управител на Смолян ще се проведе и разговор със собственика на мините Валентин Захариев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2132 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
anonimen

2012.03.07 | 18:58

2
tazi aktsiya za inspektirane na rudnitsite tryabva da se provede v tsyalata strana--a ne inspektirashtite da idat na yadene i piene,bez da vlizat v rudnika priklyuchva proverkata

2012.03.07 | 20:39

3
защо ни мьчиш с тази латиница,нямаш ли кирилица
S

2012.03.07 | 18:57

1
Докато се толерират такива като "циганина" Валентин Захариев, който купи "Кремиковци" за 1лев, източи го колкото можа и го продаде на Митал за 250млн., ще се случват подобни неща! Май това го чака "Оловно -цинковия комбинат" Кърджали, където пак той е собственик и всички други минни обекти, които той придоби на наш гръб!!!

Добави коментар

Водещи новини