Бедствено положение в Чепеларе

  • 08 юни 2011 19:01

  • 2619
  • 1
Бедствено положение в Чепеларе
© Булфото

Наводнен е половината град. Приземните етажи на десетки къщи са под вода, засегнати са и промишлени сгради. Придошлите води активираха свлачища.

Пастир е оживял по чудо, след като бил затиснат от свлякла се земна маса. За щастие, човекът бил спасен от случайни минувачи.

На повече от милион лева се изчисляват щетите, нанесени от поройния дъжд в Чепеларе вчера, съобщи кметът на общината Георги
Попов.

По неговите думи сумата се отнася само за пораженията от бедствието върху инфраструктурата в града.

За възстановяването на две срутени от наводнението подпорни стени са необходими повече от 600 хил. лева. Аварийни екипи продължават разчистването на града.

Жителите на Чепеларе са без питейна вода след авария на централния водопровод, причинена от наводненията. Очаква се водоснабдяването да бъде възстановено утре.

Последвайте канала на

БТА
2619 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ivan

2014.05.18 | 10:28

1
България е една от най-силните държави в еРепублик - толкова силна, че предизвиква завистта на някои от съседите си, които се съюзиха за да ни заличат!В момента България води тежка война с ТУРЦИЯ,която много трудно удържаме..Ела, регистрирай се - ХОРАТА са най-ценният ресурс!!!" Можете да се регистрирате от http://www.erepublik.com/en/referrer/Tonny92.

Добави коментар

Водещи новини