Фандъкова: Заплащането в общинските дружества да е обвързано с резултати

  • 04 март 2012 16:46

  • 836
  • 0
Фандъкова: Заплащането в общинските дружества да е обвързано с резултати
©

Заплащането на ръководствата на общинските дружества трябва да е обвързано с резултатите от извършената работа, заяви днес пред журналисти кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Тя бе помолена да коментира информация, според която шефове в "Топлофикация-София" са получавали средно по 3629 лв. месечно
възнаграждение, а в Столичен автотранспорт" - 3917 лв. Ръководствата на всички търговски дружества получават заплатите си, които са определени с методика, приета от общинския съвет преди много години, обясни Фандъкова. Миналата година тя е предложила на Столичния общински съвет нова методика, но за съжаление поради изборите не е имало време тя да бъде приета. Фандъкова посочи, че следващата седмица докладът ще бъде внесен в общинския съвет отново.
Според кмета на София няма нищо лошо да се взимат пари, стига дружествата да са в добро финансово състояние. Методиката, която ние предлагаме, предполага обвързването на заплащането с финансовите резултати от работата на дружествата, посочи Фандъкова. Тя изрази надежда този път общинският съвет да я приеме така, че да няма такива аномалии - ръководството на дружество, което в лошо състояние, да получава високи заплати.
В отговор на въпрос дали тези, които досега са получили високи заплати, могат да ги върнат, Фандъкова отговори, че това са заплати в търговски дружества, а не в политически кабинети. Мнението на кмета на София, е че, методиката е остаряла и не предполага заплащане на качеството на работа.
Попитана кога ще бъде избран нов директор на столичния автотранспорт, Фандъкова каза, че очаква това да стане на следващата сесия на общинския съвет.

Последвайте канала на

БТА
836 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини