Прокуратурата в Кюстендил спря наказателно производство за източване на дебитни карти

  • 04 март 2012 10:55

  • 768
  • 0
Прокуратурата в Кюстендил спря наказателно производство за източване на дебитни карти
©

Окръжната прокуратура в Кюстендил е спряла наказателното производство за източване на дебитни карти на кюстендилци чрез скимиране и е върнала делото за допълнително разследване на измамите, съобщиха от прокуратурата.

Потърпевши от транзакциите са 15 кюстендилци, сред които директор на банков клон, съдия, журналисти. Дебитните карти на потърпевшите са били "източени" в началото на месец март м.г., допълниха разследващите. Повечето от потърпевшите са теглили за последно преди кражбите от банкомати на търговски вериги.

Парите били изтеглени от картите предимно в София. Имало и извършени транзакции в чужбина - като Кения, например, допълниха работещите по случая. Изтеглените неправомерно суми са различни и варират от 50 до 2000 лв, посочиха още разследващите.

След извършена видео-техническа експертиза на предоставен видеоматериал, заснет от монтирани охранителни камери на банкоматите е установено, че той е негоден за извършване на лицево-идентификационно изследване, което е мотивът за връщането на делото, казаха още от прокуратурата.

Последвайте канала на

БТА
768 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини