"Пищовът" пред пенсия

  • 04 март 2012 06:52

  • 2461
  • 2
"Пищовът" пред пенсия
©

Виртуалните тестове, които вървят в комплект с електронните учебници, ще попречат на учениците да преписват от пищови по време на изпитване.

От следващата учебна година книжните учебници от 1-ви до 4-ти клас ще имат свой електронен еквивалент. Те ще бъдат раздадени безплатно на учителите, пише "Монитор".

Освен че ще улеснят и разнообразят преподаването на урока в клас, електронните помагала ще борят и преписването по време на контролни.

Учителите ще разполагат с модерни интерактивни тестове. С тях ще могат да изпитват по няколко ученици наведнъж на виртуалната дъска. Даскалите ще могат и сами да определят времето за отговор за всеки въпрос. Така учениците ще посочват верния отговор по електронен път, вместо с химикалка. Това рязко щяло да намали възможността за преписване, която дават писмените тестове и контролни.

В момента всеки четвърти учител използва електронните помагала в клас, сочат данни от проучване на водещо издателство на учебници у нас.

От 15 септември учениците ще се радват на модерни и обновени версии на електронните учебници.

В момента първолаците могат да решават задачи и да играят игри с помощта на компютърни мишки. От следващата учебна година обаче учители и хлапетата ще боравят и с тъчскрийн.

Електронните учебници ще представят урока по интересен начин за най-малките, обясниха редактори от издателството. Така например задачите по математика ще бъдат под формата на пъзели. В часовете по история пък скучните уроци щели да бъдат заменени с български исторически филми.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2461 2

Коментари 2

Добави коментар

2014.08.20 | 21:53

2
Ало ,редакторите с това заглавие някой фен на Митьо Пищова може да получи инфаркт...:))))))))))). Как така го пенсионирате в разцвета на кариерата му на шоумен:)))))

2012.03.05 | 20:10

1
Това е много добре , но не пише дали ще има щети по зрението на децата по 4-5 часа да се взират в тия прожекционни апарати или компютри. Аз лично тук в университета като гледам около 90 мин на лекция в платното за прожекция ,почват да ми сълзят очите ,а за тия малки деца не знам. Вместо да купуват глупави техники е по добре някак да се стимолират децата да научат нещо , а не да очакват на пищови. Пък и за какво говорим, деца на по 7 8 9 години да препсват , та тия учители да не са слепи бе. Моето мнение, е че някой учители не си вършат явно добре работата и показват на децата , че може да се приписва .

Добави коментар

Водещи новини