София с три нови булеварда

  • 02 март 2012 07:40

  • 1629
  • 0
София с три нови булеварда
©

Три чисто нови булеварда ще има София през лятото.

Булевардите "Мария Луиза", "Бъкстон" и "Черни връх" ще бъдат затворени за цялостен ремонт. Това означава, че те ще имат нова настилка, тротоари, лампи, светофари и пешеходни пътеки. В момента и трите шосета са частично затворени заради ремонти. Под бул. "Бъкстон" се изгражда канализация и водопровод, при "Мария Луиза" и "Черни връх" пък се строи метрото.

"След края на строежите на канализацията и метрото ще сменим всичко от асфалта до лампите, така както миналата година направихме с бул. "Ломско шосе", обясни зам.-кметът по транспорта Любомир Христов, пише "Стандарт". Изцяло преасфалтирани и обновени ще са също участъците на бул. "Мария Луиза" от Надлез "Надежда" до Лъвов мост и "Черни връх" от хотел "Хемус" до бул. "Джеймс Баучер".

Още от понеделник пък Столична община започва спешно кърпене на големите дупки в целия град. Ще се тръгне от центъра към кварталите и спешно ще се попълнят ямите, показали се след топенето на снега. "Като шофьор мисля, че тази година са се отворили повече дупки заради снежната и студена зима", призна Христов. И обясни, че основната причина е в голямо количество соли против заледяване, които са се изсипали по асфалта. "Най-големите щети по настилките обаче нанася рязката смяна на температурите", допълни заместникът на Йорданка Фандъкова. Той допълни, че ями няма само по бул. "България" и "Ботевградско шосе", където настилките са в по-добро състояние.

Попълването на дупките този месец ще се прави със студен асфалт. "Интензивните ремонти ще започнат с пълна сила едва когато времето окончателно се оправи и снегът се стопи изцяло", каза още Христов. Температурите трябва да са над 5 градуса, а улиците да са сухи. Все още не е ясно колко квадратни метра ще трябва да се кърпят. "Това ще стане ясно едва към края на април, когато приключат спешните ремонти", обясни Христов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1629 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини