100 млн. лв. не достигат на НЗОК за лекарства за онкоболни и за хемодиализа

  • 29 февруари 2012 11:34

  • 911
  • 2
100 млн. лв. не достигат на НЗОК за лекарства за онкоболни и за хемодиализа
©

Недостигът в бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще бъде 100 милиона лева, необходими за лекарства за онкоболните и за хемодиализа. Това потвърди д-р Иван Коколов от КНСБ във връзка с провелия се надзорен съвет на НЗОК, съобщи Дарик радио.

По думите на Коколов, който е член на надзора, на заседанието са били утвърдени годишните прогнозни бюджети на болниците, за да може да започне безпроблемното сключване на договорите за дейност.

До 2 седмици ще стане ясно дали очакваният недостиг на средства ще се потвърди и как ще може да се компенсира, посочи още д-р Иван Кокалов.

"Тъй като имаме съмнения за някои от лечебните заведения, сигурно ще поискаме Медицински одит да направи проверка по отношение на изискванията за сключване на договор - апаратура, необходими специалисти. След тази проверка ще направим още едно заседание, след като натоварихме изпълняващия длъжността директор да изиска информация от министерството за ситуацията както с лекарствата за онкоболни, така и за хемодиализата, тъй като имаме притеснение, че парите няма да стигнат. Средствата, които са обявени в бюджета на касата, са с около 50-60% по-малко от необходимото. Взехме решение да се платят направените през януари и февруари хемодиализи, защото хората са ги направили. Съмненията, които бяхме изказали, че ще има недостиг на средства за лекарства и за хемодиализа най-вероятно ще излязат факт и ще видим по какъв начин това нещо ще може да се покрие, тъй като средствата си лимитирани", заяви д-р Иван Кокалов.

Последвайте канала на

911 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ядосан

2012.03.01 | 12:37

2
Е да няма да има пари. Аз от кога пиша по форумите че пари за лекарства за онкологично болните , за детски , майчински и т.н. - НЯМА , но за ЩЕДРИ БОНУСИ има. Ами така ще е докато само си пишем , а не излезем всички на улицата да изринем 99 % от всички шефчета държавни чиновничета .
1

2012.02.29 | 12:22

1
Подкрепям Ви!

Добави коментар

Водещи новини