Стоян Цветанов: Трябва да се криминализира кражбата на топло

  • 29 февруари 2012 09:00

  • 867
  • 1
Стоян Цветанов: Трябва да се криминализира кражбата на топло
©

Кражбата на топлинна енергия трябва да бъде криминализирана, заяви в сутрешния блок на бТВ изпълнителният директор на „Топлофикация-София” Стоян Цветанов.

Цветанов съобщи, че е поискано от топлинните счетоводители да се направят проверки на сметките за парно, които са с над 17% по - високи.

"Тази година беше една от най-студените зими в близките 30 години. В рамките на 17% е нормалното увеличение за топлината енергия, за миналата година тя е около 140 000 мегавата повече, добави той.

"Трябва да се предприемат действия, за да не бъдат ощетявани редовните платци", категоричен е Стоян Цветанов. Той поясни, че големият проблем е при старите и панелните блокове, защото те пропускат топлина, тъй като не са санирани.

"Голяма част от енергията, която влиза в несанираните сгради, се разпределя на гражданите, но на практика отива в атмосферата, обясни шефът на столичната "Топлофикация". Тази енергия обаче се дели между всички в сградата, включително и тези, които пестят. При добро саниране може да се намали потреблението между 30 и 50%, заяви Стоян Цветанов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
867 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
tozi

2012.03.05 | 22:22

1
di6aneto na vuzdoh sa6to triabva da se kriminalizira

Добави коментар

Водещи новини