4 г. затвор за бургазлия, пребил приятели

  • 27 февруари 2012 17:57

  • 1565
  • 3
4 г. затвор за бургазлия, пребил приятели
©

С днешна дата състав на Бургаски районен съд е постановил 4 години лишаване от свобода ефективно спрямо 28-годишния Николай Далакманов от Бургас.

Мъжът е осъден за това, че през май миналата година пред заведение в града причинил средна телесна повреда на 59-годишен бургазлия, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, контузия на главата, мозъчно сътресение и кръвонасядане по тилната повърхност, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Паралелно с това Николай Далакманов, в условията на идеална съвкупност, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, нанасяйки безпричинно побой, чрез юмручни удари на други двама бургазлии, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив, тъй като побоят е осъществен по време на петгодишния срок от изтърпяване на наказанието шест месеца лишаване от свобода (условно), наложено с влязла в сила присъда на 31.07.2006 год. от Бургаски районен съд за нанасяне на средна телесна повреда.

Причина за побоя, нанесен над бургазлиите е забележка, която отправили спрямо Николай Далакманов да престане да чупи чаши, удряйки ги в пода на заведението. Забележката предизвикала агресивност в Далакманов, който неочаквано и безпричинно започнал да нанася удари по главата и тялото с юмруци на 59-годишния бургазлия, събаряйки го беззащитен на земята. Ударите се пренесли и към приятелите на потърпевшия, които се опитали да възпрат Николай Далакманов.

След нанасяне на побоя и осъществява на хулиганските действия Далакманов напуска мястото на инцидента и се укрива. След известен период от време Николай Далакманов се явява доброволно във Второ РУП - Бургас, като след повдигане на обвинение, му е връчено постановление за задържане под стража за срок от 72 часа, взето с Постановление на Административния ръководител на Бургаска районна прокурора - Андрей Червеняков.

След изтичането на 72 часовия срок на Далакманов е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража", като на днешното съдебно заседание Бургаски районен съд постанови 4 години лишаване от свобода - ефективно.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1565 3

Коментари 3

Добави коментар
прелитащ

2012.02.28 | 15:59

3
Какво е това "спрямо"!??! Няма ли думи в българският език с по-точен смисъл! "за" - ...установил присъда ЗА някой си ;"към" - отправил забележка КЪМ някой си.Или "направил забележка НА някого".Какъв дявол е това "спрямо"! Нещо като "подозрителен".Вече не може човек да разбере кой е подозрителен т.е. човек, когото подозираме за нещо и кой е съмнителен - или човек ,в когото се съмняваме за нещо.Все по-очевидно е,че колкото технологиите стават по-сложни,толкова хората стават по-ограничени.Елементали.Прости.
минаващ

2012.02.28 | 14:55

2
WWW.DA EBA MAIKA TI BE.-не ти ли омръзна да те псуват?
W W W . O R I G I N A L N I . BE --- КУПИ ТЕНИСКА

2012.02.28 | 14:52

1
W W W . O R I G I N A L N I . BE --- КУПИ ТЕНИСКА ЕВРО2012 на ЛЮБИМИЯТ СИ ОТБОР!!!

Добави коментар

Водещи новини