Кърпят дупките със спестените от снегопочистване пари

  • 27 февруари 2012 12:34

  • 923
  • 0
Кърпят дупките със спестените от снегопочистване пари
© Булфото

"Към 20 млн. лв. за възстановяването на щетите по инфраструктурата заради тежката зима ще бъдат добавени и всички средства от санкции на фирмите по снегопочистване", заяви пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

"И в настоящия програмен период имаме финансиране за мерки за превенция на наводнения", посочи министърът. „В рамките на следващия месец ще осигурим допълнително финансиране и чакащите проекти в списъка, който е с одобрени, но нефинансирани, ще осигурим както днес правим за училища и детски градини – всички проекти за мерки за предотвратяване на наводнения и свлачища ще бъдат финансирани през следващия месец именно в подкрепа на дейностите по превенция. Както в този програмен период има в нашата програма, така и в следващия програмен период такива мерки ще продължат да са много важни като част от дейностите, които финансираме във всички общини. В момента това е нещото, което се изчислява, но то не може да бъде изчислено на парче, а трябва да бъде направено в част от интегрираните проекти за планиране и възстановяване на градовете и това ще е факт със сигурност. Ще можем да осигурим такова финансиране”, каза министър Павлова.

На въпрос, свързан с щетите от наводненията и от лошото време в началото на годината върху инфраструктурата, министър Павлова посочи, че "от една страна имаме около 20 млн. лв., към които ще добавим всички пари, с които санкционирахме и ще санкционираме фирмите по снегопочистването". По думите и тези средства ще бъдат добавени в този бюджет и с тях ще правим изкърпването на всички  дупки, които се отвориха след тежката зима.

"Паралелно с това както и мостът на язовир „Иваново”, това са дейности, които са спешни и наложителни във връзка с бедствието, за тях ние кандидатстваме за финансиране през комисията и вече сме си подали протокол в Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, по линия, на която ще ни бъде осигурено това – както мостът на язовир „Иваново”, така и на всички други места, за които имаме създадени или ще изготвим протоколи, за да може и там да направим интервенция”, каза Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Последвайте канала на

923 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини