Изровиха под три метра сняг жена тормозена от цигани

  • 27 февруари 2012 07:29

  • 2913
  • 1
Изровиха под три метра сняг жена тормозена от цигани
©

Под три метра снежна пряспа булдозер изрови трупа на 51-годишната Василка Десподова, замръзнала пред Борсучката махала в село Фролош, община Кочериново, пише в. Струма.

Трагедията се разиграла, след като жената била подложена на тормоз от роми, които атакували къщата й в махала Копривен във Фролош. От тормоза мъжът й се разболял и бил настанен в болницата в Благоевград, а пък Василка Десподова изпитвала страх да се прибере у дома, разказаха жители на селото.

Селата Фролош и Крумово от близо два месеца са напълно откъснати от света. Село Фролош е едно от най-живописните и разположено на високи баири, на махали, които са блокирани от януари. В селото има и паднали стълбове и около 15 старци мръзнат, бедстват и гладуват, откъснати от света.

Машините на кметството стигат само до центъра на село Фролош, каза Георги Борсучки, чиято майка, 86-годишната Руска, не е излизала от дома си повече от месец. В същото положение са 86-годишният Георги, 56-годишният Кирил и 83-годишната Лидия с фамилия Борсучки. Никой не доставя хляб, нито провизии.

Когато имам време, веднъж в седмицата заедно с моя син Костадин Спиров изминаваме три часа пеша около 3 км до махалата и зареждаме майка ми и нейни съседи с провизии. Не е възможно да се достигне и с джип, защото преспите са между 2 и 3 метра. От кметството нямат пари за булдозер, за да се почистват пътищата.

Хората са с високо кръвно, страдат от много болести, имат нужда не само от храна, но и от хапчета. Ако доживеят до пролетта, ще бъде цяло чудо. Може да са петима души, дори и да беше само един, трябва да се оказва помощ, каза 17-годишният Костадин Спиров.

Всички хора са възмутени, че от кметството платили 160 лева веднъж за един кон, който да занесе храна до болните хора и станал медийна звезда, но за един ден. Със 160 лева могат да бъдат почистени всички махали, нужни са 30 литра нафта или малко повече, но никой от политиците и общинарите, за които хората гласуваха, не си прави труда да облекчи състоянието им.

Последвайте канала на

Novini.bg
2913 1

Коментари 1

Добави коментар
aaa

2012.03.13 | 11:16

1
e kak da ne iskam smurt za vsichki cigani nikoga nqma da toleriram ciganite.i vinagi shte iskam tqhnata smurt.trqbvat ni 3,4 zatvora za da suberat vsichki cigani i da gi premahnem ot stranata v zatvorite i taka te nqma da razmnojavat i nqma da tormozat horata dokato ne umrat ot iztezaniq po zatvorite leka po leka shte gi unishtojim

Добави коментар

Водещи новини