Трактора отново се изправя днес пред Темида

  • 27 февруари 2012 07:10

  • 727
  • 0
Трактора отново се изправя днес пред Темида
©

Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна, Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов, Цеко Йорданов.

Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна бе арестуван при акцията на МВР "Октопод" на 10 февруари 2010 г. Заедно с него бяха арестувани Марчело Джотолов, Йордан Стоянов и Пламен Стоянов, известни като Дамбовците, Антон Петров - Хамстера, Момчил Кръстев, Николай Велков и Димитър Митров – Полицая. Бившият съветник в ДАНС Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна, Марчело Джотолов и Антон Петров-Хамстера са обвинени в организирана престъпна група с цел изнудване и рекет.

Според прокуратурата, Петров е оглавявал и група за финансови престъпления, с Хамстера, адвокат Николай Велков, братята Пламен и Йордан Стоянови и бившата барета Момчил Кръстев. Срещу Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна са повдигнати 8 обвинения. Те са разделени в две дела с кодовото име Октопод.

В първото дело Петров е обвинен в организирането и участието в престъпна група, която се е занимавала с рекет в периода от 1998 до 2004 г. Конкретно за Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна има и обвинение за опит за убийство на банкера Георги Цветанов, както и за издаване на държавна тайна. Заедно с бившата барета за членове на бандата се сочат и Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов и Янко Попов. Всички заедно формират и участват в т.нар. дело „Малкия Октопод”.

Началото на заседанието е 9:30 часа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
727 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини