Бойко Борисов: Няма да намалим ДДС - то върху лекарствата

  • 25 февруари 2012 14:05

  • 7937
  • 67
Бойко Борисов: Няма да намалим ДДС - то върху лекарствата
©

"ДДС-то върху лекарствата няма да се намалява, въпреки че това иска опозицията", заяви в Банско премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

"Ако започнем с лекарствата ще отидем на хляба, ще отидем на всичко. А всъщност България е с най-ниските данъци в ЕС, така че това е популизъм и няма да го правим сега", категоричен беше Борисов.

Премиерът е на посещение в Банско за старта от световната купа по ски-алпийски дисциплини при жените.

Борисов заяви още, че днес вече е факт подписването на оставката на Тодор Коларов - председател на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. „Разговарях с Коларов и му казах, че ние не можем да сменим сега хората, с които той не желае да работи, тъй като има президентска квота, квота на Народното събрание”, отбеляза той.

„Законът е в парламента, до един месец ще приключи и тогава ще се изберат всички заедно, включително и нов председател. Нищо не налагаше той да ме пресира и да ми извива ръцете, давайки тази оставка, мислейки, че аз ще положа огромни усилия за един месец да разместя всички хора в комисията. И затова веднага му я разписах, защото имам принцип: който иска да работи за оставката, не трябва да му се пречи да си отиде”, изтъкна още Борисов.

„Това, което мен ме изненада специално е, че той е намесил в обосновката си и президентството”, коментира случая и президентът Росен Плевнелиев. „Лично аз съм имал една среща с г-н Коларов, в която съм му гарантирал пълна подкрепа, и се уговорихме и за следващи срещи с оглед между първо и второ четене на закона в парламента да намерим добрите формулировки и решения. Аз съм изненадан, че той в своята обосновка твърди, че има неразбиране и липса на подкрепа от страна на президентската институция. Напротив, точно обратното съм декларирал и точно обратното съм искал да направя. Изненадан съм, за мен тази формулировка най-малкото е некоректна”, заяви държавният глава.

Последвайте канала на

7937 67

Свързани новини

Коментари 67

Добави коментар
Людмил

2012.03.02 | 21:25

67
хаха бг с най ниските данъци абсолютна измама!!! СМЯТА СЕ КАКВА ЧАСТ ОТ ЗАПЛАТА СИ ЧОВЕК ОТДЕЛЯ ЗА ДАНЪЦИ!! демек като взимаме 10-15 пъти по ниски заплати от техните , смятаме така - дори данъците да са им 1 път по високи от нашите пак са поне 10 пъти по малки от нашите защото важното е съотношението ЗАПЛАТА ДАНЪК а не процент!! а по въпроса за ДДС за лекарствата и храната това е най важната социална политика!!! в почти всички европейски държави ДДС на лекарствата и храната е поне 2 пъти по ниско от нашето за да може по бедните хора да си позволяват повече!!!! да вземем Холандия заплата 2000 евро - 4000 лева данък сгради смет 250 евро или 500 лв, България заплата 400 лв данък сгради и смет 150 лв РАВНОСМЕТКА 4000 лева - 500, 400 лева - 150. Холандеца отделя една осма или 25% от заплата се за данък а българина една трета или 40% за данък КОЙ ДАНЪК Е ПО НИСЪК??? В Англия ДДС на лекарствата и храната е само 8% и никой не говори за пупулизъм

2012.02.26 | 10:27

38
Защо си още тук отивай в Холандия,за да ти е добре и да плащаш по-малко данъци,може и в Норвегия да отидеш...Там ще имаш и крал и кралица,ще си като в приказките...това е лесния начин,а трудния е да станеш тук и да се бориш като холандците са се борили и да направиш едно по-добро общество...Холандците са били колониална сила не са били 500 години под турско и после 50 години по съветско...Имам чувство,че в тия форуми се изаквате,а не се изказвате...тогава по добре отивайте в Холандия ,за да не мирише тук...Да изчистим държавата от тумори,цирей и разни вонящи паразити и малоумници...Аман
мариел

2012.02.28 | 00:15

66
как ще го свалят като най - много пари се изкарват от лекарства. в целия свят

2012.02.27 | 13:49

65
Точно неговото изказване е популистко на фона на ниското ДДС за хазарта и туризма. Ама там са неговите колеги - мутри, а за лошия материал не може. То е много просто решението да размени ДДС-тата. Ама ще го бият.
Долу ГЕРБ!

2012.02.26 | 23:54

64
Разпределението на парите, които плащаме от осигуровки, не отиват само за здравноосигурени лица, обявиха от лекарския съюз. Те казаха още, че разполагат с доказателства за това, че част от средствата са отишли дори за психиатрична помощ, за закупуване на метадон и други дейности, които би трябвало да се плащат от бюджета. Така според лекарите пациентите са лишени от различни манипулации, които биха могли да се плащат от вноските ни. За пример посочиха програма, по която жените могат да си правят безплатно цитонамазки. За целта са отпуснати европейски средства, но пациентките още не могат да се възползват от тях. Според лекарския съюз почти всичко в здравната система е забулено в неяснота и лично председателят на организацията доктор Цветан Райчинов поиска оставката на здравния министър. От лекарския съюз са на мнение, че раздаването на бонуси е погрешен начин за стимулиране на работещите в системата. Комисията за Защита на конкуренцията започва предварително проучване за извършени нарушения при доставките на лекарства за болниците. Проверката е по сигнал на сините депутати Мартин Димитров и Ваньо Шарков. Вече е поискана информация от Министерството на здравеопазването и Здравната каса.

2012.02.26 | 23:53

61
Не,че не е така,но стига си ходил из целия сайт и пишеш едно и също копнато от друг сайт или си на заплата при столетницата...:-)))
ЧЕТИВО ЗА ГЕРБЕРАСТИ!

2012.02.26 | 23:54

63
Не. Няма начин да не цитирам това есе. Рядко съм срещал така ярко описана диагноза на днешният гербер: "Всъщност, носталгиците по реалния социализъм са подобен твърд и стабилен електорат на Борисов не просто, защото той много прилича – и физически, и като говорене, и като стилистика – на Тодор Живков. Това би било много елементарно обяснение. Много по-важно е, че той много умело пренесе в съвремието четири основни принципа на живковския социализъм. Направи новия им прочит и ги поднесе на очакващите избиратели. Първият принцип, който Борисов виртуозно пренесе е принципът „Предишните са виновни”. Историята на социалистическата общност бе история на търсенето и намирането на врага. Враговете се сменяха, но врагът бе констатна величина. Дали ще е враг с партиен билет, дали ще е международният империализъм, дали ще е Рейгън или Тачър, дали ще е „предателят Тито” няма значение – важното е да има лице, явление или тенденция, която ни пречи да осъществим добрите си намерения. И тук аналогията е очевадна – на социалистическия режим у нас, кажи-речи, до 1989 година му беше виновно лошото наследство от Царство България. Така днес е виновна Тройната коалиция. Когато се наложи – виновни са и Царят, и Костов. Виновни са чуждите инвеститори, както едно време бяха виновни “чорбаджиите–изедници”. Виновни са и някои “наши”, промъкнали се в редиците на ГЕРБ саботьори. Със сигурност, след още един лош доклад ще е виновна Европа…В този смисъл, както и тогава, така и сега – вярващите носталгици, са склонни да прощават на режима и мизерията, и проблемите, и грешките. Защото проблемите идват от външните врагове, мизерията е част от пътя към светлото бъдеще, а що се отнася до грешките… грешки няма. Режимът е безгрешен. Виновни са „промъкналите се” врагове. Те, разбира се, своевременно се отстраняват и наказват."

2012.02.26 | 18:24

60
Ти това го тиражираш повече от тезисите на другаря Т.Живков...Друго няма ли какво да кажеш..нали знаеш една лъжа повторена 100 пъти става истина...надявам се това целиш,в противен случай се обърни към психиатър...Успех
Долу ГЕРБ!

2012.02.26 | 23:54

62
„Дянков не вижда проблеми нито с бонусите, заради които първоначално бе поискана оставката на Нешева, нито пък с лекарствената политика и лобиране в полза на една фармацевтична компания, каквито бяха мотивите за уволнението на Павлова”. В ранния следобед пак на 23 февруари излезе и информацията, че Менда Стоянова от ГЕРБ била против намаляването на ДДС от лекарствата, което бе поискано от здравния министър Стефан Константинов! „ДДС е основен приходоизточник за бюджета” – заяви Стоянова и е права, при тази разсипана икономика и производство, бе тази фалити и безработица – какъв друг приходоизточник от ДДС върху цената на лекарствата? Българинът е най-беден и болен в Европейския съюз – какво друго трябва да очакваме? Всеки с елементарно чувство за съхранение не би поискал такава стъпка, каквато си позволи Стефан Константинов, още повече, че официозната тв7, електронната медия на Полибюро на ГЕРБ вече го нарочи за уволнение... И още нещо: вярно е, лекарствата в България са скъпи и чак на третата година от мандата Партията-майка ГЕРБ го разбра? Защо? От ГЕРБ не пият ли лекарства, или там ги вземат здрави, силни, богати и много послушни! Сега, когато стана ясно, че не Софарма е виновна за скъпите лекарства - било поради ниския пазарен дял, било заради начина на ценообразуване - ще отиде ли Политбюро на ГЕРБ по-нататък и да открие причината за тези скъпи лекарства? Или трябва да забравим за взетия от Дянков Резерв на Здравната каса и какво се е случило с него?!?!
AJ4A

2012.02.26 | 18:24

59
Нали за това са "назначавани" всички правителства досега - да защитават болшевишките интереси и да грабят българския народ, за да има пари за ........ пролетариите болшевики по целия свят!!!! Не казвай Долу Герб, а Долу КПСС-КГБ-БКП(БСП)-ДС, това е кликата, държаща в "мъртва" хватка цялата държава, целият български народ!!!!! КЪДЕ Е СЕГА БЪЛГАРСКАТА ПРОКУРАТУРА И ЗАЩО НЕ РАЗСЛЕДВА НАЛИЦЕ ЛИ Е СХЕМА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ПАРИ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА И ТО В УНИКАЛНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ, КЪДЕ СА ОТИШЛИ ТЕЗИ ПАРИ И ИМА ЛИ РОЛЯ В ТОВА ПОТОМСТВЕНИЯ КОМУНИСТ ОГНЯН ДОНЕВ!?!?!?! Другарят Велчев е над тези неща обаче .... сигурно не му плащат за това!!!!! Е, някой ден ще разберем и на него "за какво" са му плащали и каква е неговата "отговорност" ...... за ширещата се беззаконност в страната!!! Някой не много далечен ден .......... че и неговият "сладък" пост е мандатен и скоро ще дойде времето да бъде обикновен човек, човек без власт!!!!!

2012.02.26 | 18:19

58
Не. Няма начин да не цитирам това есе. Рядко съм срещал така ярко описана диагноза на днешният гербер: "Всъщност, носталгиците по реалния социализъм са подобен твърд и стабилен електорат на Борисов не просто, защото той много прилича – и физически, и като говорене, и като стилистика – на Тодор Живков. Това би било много елементарно обяснение. Много по-важно е, че той много умело пренесе в съвремието четири основни принципа на живковския социализъм. Направи новия им прочит и ги поднесе на очакващите избиратели. Първият принцип, който Борисов виртуозно пренесе е принципът „Предишните са виновни”. Историята на социалистическата общност бе история на търсенето и намирането на врага. Враговете се сменяха, но врагът бе констатна величина. Дали ще е враг с партиен билет, дали ще е международният империализъм, дали ще е Рейгън или Тачър, дали ще е „предателят Тито” няма значение – важното е да има лице, явление или тенденция, която ни пречи да осъществим добрите си намерения. И тук аналогията е очевадна – на социалистическия режим у нас, кажи-речи, до 1989 година му беше виновно лошото наследство от Царство България. Така днес е виновна Тройната коалиция. Когато се наложи – виновни са и Царят, и Костов. Виновни са чуждите инвеститори, както едно време бяха виновни “чорбаджиите–изедници”. Виновни са и някои “наши”, промъкнали се в редиците на ГЕРБ саботьори. Със сигурност, след още един лош доклад ще е виновна Европа…В този смисъл, както и тогава, така и сега – вярващите носталгици, са склонни да прощават на режима и мизерията, и проблемите, и грешките. Защото проблемите идват от външните врагове, мизерията е част от пътя към светлото бъдеще, а що се отнася до грешките… грешки няма. Режимът е безгрешен. Виновни са „промъкналите се” врагове. Те, разбира се, своевременно се отстраняват и наказват."
Сър Стенли Ройс

2012.02.26 | 18:17

55
леле леле каква жега стана разведрете е малко смехът е здраве с това яко клипче ще паднете от смях ГАРАНЦИЯ! ахах - http://vbox7.com/search/?completed=1&vbox_q=pi4a+koito+prysna+gabrovo+ot+smqx
БОЙКО-РАЗБОЙКО

2012.02.26 | 18:17

57
Искрено и лично с бб Избрано Дневникът на Бойко Борисов 3.30 след полунощ. Станах от леглото. Всъщност, въобще не бях спал, защото дори когато лежа, аз работя. Измих четката в моите зъби. Огледалото не можеше да говори, но си личеше, че ме харесва, въпреки, че не съм спал от как станах главен секретар на МВР... има няма 10 години. Плиснах две шепи в очите и осветих водата. Време беше за сутрешното ми разсънване - първо лицеви опори, естествено с една ръка. С другата разлиствах пресата и отпивах от кафето. 15 000 стигат. Малко бокс. Другите окачват боксов чувал, аз не - ползвам един провесен сейф от половин тон. Скоро трябва да го сменя, защото е заприличал на изнасилена от цигани боклукчийска кофа. Тежка ми е десницата, спор няма. 50 дължини в басейна ми в Банкя - струва ми се, че всяка сутрин подобрявам световните рекорди на Фелпс. Трябва да събудя някоя сутрин Свилен, да дойде да ми засича - за какво съм го направил спортен министър, ако не може с един хронометър да се оправя. Министрите - трябва да ги постегна, нещо са се разпищолили и ме излагат, а аз не прощавам. В преносен и буквален смисъл. Буквално ще ги анихилирам, преносно ще ги уволня... или беше обратното?! Как лети времето обаче, кога стана 7:00, кога дойде време за сутрешните блокове... ммм, така ... по телефона за битиви, по телефона за бенете, на живо в нова. Там трябва на живо, защото ми закачат брадясали снимки - нека народа види, че ходя опрятен, както си му е реда - дънки, риза и тен. Безупречен дрес код, посланието е ясно - хем съм от вас, хем не сте като мен. Мина добре - по битиви обясних, че прехода започва с мен, до преди сме вървели назад. По бенете си задавах въпроси и сам си отговарях - нормално, жените ме харесват и онемяват. В нова ме фотографираха избръснат, да не се оправдават следващия път - Вито ме пита дали да рамкира снимката с бяло злато или обикновена платина. Отвърнах му, дали това има значение за Мона Лиза? Оставих го да асимилира информацията и се качих в служебната кола - така де, всеки знае, че шедьоврите красят рамката, не обратното. И днес ме чака тежък ден - три прерязвания на ленти, четири първи копки и разговори с Меркел, Путин и Обама. Вова и Барак ще почакат, дамите са с предимство. Първо обаче да открием селския път между Мариновци и Млечево. Да му мислят журналята, аз отивам с хеликоптер. Полетът беше скучен и накарах пилота да направи няколко лупинги. Аню оповръща всичко. Егати военния министър - вече се чудя, защо го взех? Ето, секретарката смени три цвята - от зелен патладжан, през узряла джанка до клишираното "бяла като платно", обаче се оказа мъжко момиче. Казах и да ме подсети, да и вдигна заплатата. Трябваше и известно време, очевидно борейки се с поривите на стомашно чревния тракт, да обясни, че разбира трудностите на прехода, жертвите които прави народа и всеобщата бедност, в името на което, предпочита да кацнем час по скоро и да спестим излишни разходи на бюджета, оставяйки възнаграждението й на сегашното ниво. Права е. Добри аргументи - от утре почвам да ги повтарям като мантра... а който не е съгласен, с мен в хеликоптера. Пристигнахме - много хубав път съм направил. Аню дъвче "Орбит". Въпреки това, му казах да ме заговаря от пет метра и да стои срещу вятъра. Както си му е реда, вече ме чакаха - признателните жители на Мариновци и Млечево, всичко на всичко 11 броя, 2-ма кметски наместника, бодигардовете от НСО - 15 броя, моите момчета от ИПОН - 6 броя, секретарки, протокол, танцов състав, инвеститор, работниците му, кметовете на Севлиево, Габрово, Троян, Ловеч и Велико Търново, плюс областните управители на Габрово, Ловеч и Търново, техните шофьори и секретарки - всичко 47 броя плюс 95 журналисти... и Аню. Май мернах Румен Петков и Богдан Николов - искат да ползват построения от мен път Мариновци - Млечево, за левия завой на пистата за Формула 1 която ще правят в Севлиево. Щели да го кръстят на мое име. Прецакват се - всеки знае, че няма как да съм завой, защото аз съм пътят, истината и... ако ще има писта, цялата ще е на мен, не някакъв си прост завой. Гран При на Бойко Борисов. Как звучи само - Люис Хамилтън спечели Гран При на Бойко Борисов. Прекалено е мащабно за Севлиево, не съм в унисон с този край - не че искам да обидя хората, ето, Сашо Диков е роден наблизо... Аню ме пита къде да стои, вятърът духал от всички посоки. Веднага познах какво е закусвал. Казах му да се прибира в хеликоптера. "Не може ли в служебния мерцедес гусин Премиер - за какво е харчил бензин до тук" – пита Аню с надежда и ме гледа с поглед на отровена кошута, само сълза му липсва и ще влезе във филм на Дисни. Наистина приличаше на изтормозена Бамби, чак ме напуши на смях, добре че дъхът му ме секна. "Аню, без превземки, марш в хеликоптера. След половин час идвам. И не ми полягай, при полета до София искам доклад за реформата в армията до 2045-та година... и на - подхвърлих му пакетче на изпроводяк, вземи от моите "Ментос"- след пет минути ще имаш дъх на девствен минзухар". Така, да свърша работата за която бях дошъл - ножица, лента, хляб и сол, момичета. Тези ленти ме депресират - всеки може да клъцне 5 см плат с остра ножица - дори Станишев. Адски немъжествено е за мачовското ми излъчване - да имаше как вместо засукани девойки, момчетата от ИПОН да държат символично пет 10-метрови чамови дъски и аз прааас... дет се вика, така ще вдигна летвата, че дори самбиста Вова Путин ще позеленее от завист. Отчупвам залък хляб като за моята уста, топя в шарената сол и го набутвам в гърлото на момичето с питата. Фоторепортерите щракат, тя се дави, очите и стават като Дънкин донътс, дробовете и панически се борят за въздух - ще оцелее, няма страшно, мъжко момиче - през цялото време се усмихва с отработена физономия. Потувам я по бузата - жените ме харесват и е толкова очевидно. Кълцам лентата с нежелание и се отправям към следващия рубеж. Бутилката с шампанско. Засилка, мощно хвърляне и сблъсък - почти като в големия адронен колайдер - сто на сто произвеждам божествени частици при всяко откриване на обект. Тия в ЦЕРН са големи будали - потрошиха десетина милиарда, за нещо което мога да свърша с един полет до Швейцария. Полета ще е без Аню естествено. По лопатата на багера се стича шампанско, а инвеститора се кръсти позеленял - сега видях, че 40-тонната машина се е отместила с 15 см. Разбирам го - багера струва повече от пътния участък. Шампанско се стича и по лицата на 6-те баби от Мариновци и петимата дядовци от Млечево - фоторепортерите ги бяха курдисали на заден план, за да им се композират снимките. Хубави хора - старците, не фоторепортерите. Мисля, че ще им отива един пенсионерски клуб, някъде по средата на пътя - за какво иначе съм го построил, нали трябва да го ползват. Това означава още едно откриване, но като съм поел този тежък кръст, ще го нося докрай

2012.02.25 | 23:00

22
Само Левски !!!
ГЕРБ - ОПАСНА ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ

2012.02.26 | 18:17

56
17.03.2012-НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ БЕЗОБРАЗИЯТА В БЪЛГАРИЯ!!!
ГЕРБ - ОПАСНА ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ

2012.02.26 | 18:16

54
3 Въпроса към “Големият антикомунист“ - Бойко Борисов! 1.Бил ли е вашият баща,началник на структурно поделение в Столичното градско поделение на МВР ? 2.Бил ли е отговорен член на Партиен комитет на поделение на Столично управление на МВР ? 3.Как сте завършили Висшата специална школа на МВР и как сте приет като млад и перспективен член на БКП ? Тези въпроси ще останат без отговор!

Добави коментар

Водещи новини