Росен Плевнелиев: Туризмът ми е приоритет

  • 24 февруари 2012 19:30

  • 647
  • 2
Росен Плевнелиев: Туризмът ми е приоритет
© Булфото

"Туризмът е тотален приоритет на правителството и на президента и ние ще продължаваме да го развиваме във всичките му форми". Това заяви тази вечер президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, който откри официално стартовете от поредния кръг за Световната купа по ски - алпийски дисциплини, за жени - спускане и супергигантски слалом, на които Банско е домакин в събота и в неделя.

"Тези дни в Банско има най-много туристи, най-много телевизии, най-много звезди", каза държавният глава. "400 милиона от целия свят са заедно с нас, за да открият и да докажат, че България е отново на световната скикарта, че България е доказана дестинация за скитуризъм, водеща в региона и една от най-добрите в Европа", каза още Плевнелиев.

"Това, разбира се, се постига само когато имаме добри инвеститори, но и когато имаме добри стопани, посочи още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. "Защото Банско е символ на най-добрите думи, които чухме през последната седмица за организирано състезание за Световната скикупа - добри, организирани, перфектни във всяко едно отношение. Така беше при миналото състезание за мъжете така ще бъде и утре, и вдругиден, убеден съм в това", посочи той.

"Но всичкото това е само началото", отбеляза президентът. Това е летвата, която вдигнахте вие, за да може да я поеме и България, за да могат да я поемат другите курорти", каза още той. По думите на Плевнелиев единственото решение, когато, за съжаление, България е в дъното на някои класации като рекордьор по инфаркти и с недобра система на здравеопазване, е чист въздух, ски и всички горе в планината. "Само така ще имаме здрав и усмихнат народ, който наистина живее в синхрон с тази прекрасна природа, която имаме, каза държавният глава. И аз знам, че трябва да продължим да подпомагаме усилията за развитието на България като скидестинация, и това може да стане само в синхрон с правилата и с природата. Благодаря ви, разчитайте на подкрепата на българските държавници, обърна се държавният глава към присъстващите на площада. Туризмът е тотален приоритет на правителството и на президента и ние ще продължаваме да го развиваме във всичките му форми. И нека да пожелаем утре успех на всички състезатели, да бъде едно прекрасно състезание, с което със сигурност ще се гордеем", допълни президентът.

Последвайте канала на

БТА
647 2

Коментари 2

Добави коментар
Insisting To Lie

2012.02.26 | 15:43

2
Пухъл Пухлев, ти си кретен! Туризмът не може да бъде ТОТАЛЕН ПРИОРИТЕТ за правителството и президентството, защото туризмът НЕ Е ИНДУСТРИЯ, а БИЗНЕС от сферата на услугите - но ти си достаточно глъм за да вденеш, че възстановяването на реалната ИКОНОМИКА изисква възраждане на истинско ИНДУСТРИАЛНО ПРОИЗВОДСТВО, но тъй като си една безродна предателска душичка, която се прави на умряла лисица, ти пак мучиш за туризъм като за ИНДУСТРИЯ и то стратегическа! Жалък лъжец и инсинуатор!!! Ти и Боко Тиквата редите лъжи и непрекъснато се опитвате да ни пробутате туризъм, магистрали и кисело мляко като индустрии и то "стратегически" - така сами се разобличавате, че не мислите за замогването на Българите! В технологичния 21- век да се опитвате да ни пробутвате всякакви долнопробни ерзац-индустрии за ратаи и работещи бедняци ще ви донесе само и единствено всенардната омраза и презрение -Като те гледам, незнам как ще завършиш мандата си!!!!
Ivan

2012.02.24 | 23:43

1
Da be , da !! Prioritet za izbrani hora. Hajde da tragnem ot Belovo kam Bansko! Stignem li do Cherna mesta i moje da sme si pochernili semejstvoto.Naj-otrudenite hora ot pomashkia kraj po-dobre da ne si kupuvat vinetki. No nali Plevneliev e i toy ot podoben kray,moje da pomisli i za tiah. Ako tragnem kam planinata Batak-Dospat(nay-prikaznoto miasto)triabva da se otkajem do 5 kilometra zaradi dupkite. Prioritet sa patishtata kadeto patuvat golemcite,nay-veche iztok-zapad,drugite kucheta gi jali. POMISLETE ZA NARODA,pak shte vi triabvat glasove!

Добави коментар

Водещи новини