Разкриха оранжерия за канабис в село Гарван

  • 24 февруари 2012 12:38

  • 2976
  • 0
Разкриха оранжерия за канабис в село Гарван
©

Силистренски криминалисти разкриха домашна оранжерия за отглеждане на канабис в село Гарван, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Силистра.

Домашна оранжерия за производство на канабис е разкрита при операция на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Силистра. Вчера те извършили претърсване в дома на Г.А. на 42 години в село Гарван, където в една от стаите била открита оранжерията. В нея криминалистите намерили саксии с 235 млади растения канабис в различен стадий на растеж.
Помещението било оборудвано с термоизолация и снабдено с вентилационна система. За да се поддържат оптимални условия за развитието на растенията, температурата и влажността били контролирани със специални таймери.

При последващо претърсване на съседна стопанска постройка полицейските служители открили 13 книжни чувала с около 100 кг суха листна маса канабис. Помещението се намирало в изоставен чужд имот, но до него водела отъпкана в снега пътека.
Наркотичните растения са иззети. По случая за 24 часа са задържани 44-годишният Г.М и 35-годишната М.Х., които били установени в къщата по време на полицейската операция. Издирва се 42-годишният собственик на дома Г.А., който също е съпричастен към престъпната дейност. Всички имат предишни криминални прояви.

Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2976 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини