Свидетел по "Октопод": Трактора ме принуди да му прехвърля дялове от фирмите си

  • 24 февруари 2012 12:09

  • 1658
  • 0
Свидетел по "Октопод": Трактора ме принуди да му прехвърля дялове от фирмите си
© Булфото

По време на днешното заседание по делото "Октопод" основният свидетел на обвинението Георги Цветанов разказа, че познава Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна от 1996 г., когато ги запознал техният общ познат Веселин Веселинов. Познанството им продължило до 1999 г.

Свидетелят разказа, че през 1996 г. се занимавал с търговска дейност, търгувал с хранителни продукти и най-вече със захар.
Цветанов провел няколко срещи с Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна, който го убедил да вземе заем - пари от познати и приятели, като споменал Светлин Русев и Нешка Робева, тъй като парите били необходими, за да се внесат в застрахователната компания "Спартак". Цветанов отишъл при Нешка Робева, но не й казал, че парите ще отидат в актива на застрахователна компания. Нешка Робева му дала 100 000 долара, като му искала лихва от 2% на месец, което било изгодна сделка.

Свидетелят разказа, че постепенно от човек, който се представял, че ще му помага, Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна започнал да му отправя различни заплахи, психологически натиск и побои. "Целта на всичко това е била да му прехвърля акциите. Съжалявам, че не можах да му се противопоставя, защото много хора след това пострадаха като мен, но това са обучени за работа хора", каза Цветанов. Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна, за да принуди свидетеля да му прехвърли дяловете от фирмите си, му казвал системно, че не е наред психически и му искал ключовете от апартамента, за да настани там проститутки. Накарал го и да направи опис на цялото си имущество, включително произведения на изкуството, вили и да ипотекира жилището си. "Останаха ми само ножове, вилици и книги", каза свидетелят, като посочи и че са му минавали мисли за самоубийство. Цветанов, че в жилището му била поставена бомба и децата му оцелели по чудо.

В разказа му беше споменат бившият министър на вътрешните работи Богомил Бонев. Цветанов посочи и, че високопоставени хора и политици били близки до Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна. В началото на днешното съдебно заседание стана ясно, че е постъпила докладна, че липсват страници от протоколите за разпит на свидетелката Теменужка Петрова и съдията по делото помоли адвокатите да проверят дали не са откъснали страници от папките по делото. Ако не се намерят липсващите страници, ще се наложи да бъдат прегледани записите от камерите в съдебната зала.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1658 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини