Стефан Константинов ще предлага идеи за по-евтини лекарства

  • 23 февруари 2012 17:44

  • 1308
  • 4
Стефан Константинов ще предлага идеи за по-евтини лекарства
©

До 14 дни министърът на здравеопазването Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование трябва да предостави информация на парламентарната комисия по здравеопазването за образуването на цените на лекарствата в България и предложения за намаляването на тези цени.

Срокът за анализ на ценообразуването на лекарствата и дейността на Комисията по цени и реимбурсиране на лекарствата и възложените механизми за намаление на цените на лекарствата в аптечната мрежа ще бъде 14 дни. 12 членове на комисията гласуваха "за", 12 "се въздържаха”, "против" нямаше. Предложението беше направено от председателя на здравната комисия в парламента Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

По повод исканата му от БСП оставка здравният министър каза, че престоят му на поста не е самоцел, но хората, които искат оставки трябва да кажат какво точно искат – да няма промени или са против хората, които искат да променят системата. "Моята позиция винаги е била за промени", добави той.

"Дойдох, за да чуя някакви предложения от законотворците за намаляване на цените на лекарствата. Дискусията беше по-скоро политическа и опознавателна. Никой не спомена електронната рецепта. Никой не каза ясна информация за колко хора всъщност отива този оскъден ресурс, който се ползва за лекарства у нас, защото две трети от лекарствата хората си ги купуват от джоба, а една трета се плаща от Здравната каса. Интересно за колко хора отива тази част и с какви заболявания. Предстои договаряне на по-ниски цени на НЗОК с производителите, защото те като голям купувач имат възможности да го направят и Министерството на здравеопазването ще застане зад тях. Намаляването на ДДС е комплексен въпрос и би следвало Министерството на финансите да се произнесе по него, не мога да говоря от тяхно име, но е естествено, ако то е с по-ниска ставка и цените на лекарствата да паднат", каза още Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1308 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
vilimichaylova

2012.02.26 | 18:10

4
Цените на лекарствата са много високи непосилни за нас пенсионерите които ежемесечно се налага да ги ползуваме защото за мен конкретно са животоспасяващи и живота ми зависи от тях и с тези ниски пенсии а на този фон просто тези БОНУСИ които се раздават в здравната каса и във всички министерства е просто ЦИНИЗЪМ и липса на МОРАЛ Извинете ме ако греша

2012.02.23 | 21:18

3
БЛА БЛА БЛА
111

2012.02.23 | 20:18

2
W W W . O R I G I N A L N I . BE --- КУПИ ТЕНИСКА ЕП 2012 , БЪРЗО и ЛЕСНО!!!

2012.02.23 | 19:03

1
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини