Дариха на варненска болница апаратура за онкоболни

  • 23 февруари 2012 15:54

  • 884
  • 2
Дариха на варненска болница апаратура за онкоболни
©

Нова апаратура получи УМБАЛ "Св. Марина" във Варна. Университетската болница получи нов апарат за тъканна диагностика на онкоболни на стойност 120 хил. лв.

Дарението е направено от представителство на немска фармацевтична компания. Съвременната апаратура е първата подобна във Варна и ще спомага за правилното диагностициране и лечение на онкологичните заболявания на пациентите. Прегледите с новата апаратура ще се извършват по преценка на специалисти и ще бъдат безплатни за пациентите.

Очаква се в най-скоро време болница "Св. Марина" да получи още eдно дарение - апарат за генетични изследвания на онкоболни, на стойност 188 хиляди лева.

Последвайте канала на

884 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.02.23 | 22:51

2
Браво на немската фармацевтична фирма, ако и нашите дерибеи бяхя направили същото с така наречените "бонуси" щеше да е още по-добре.Като чета за какви суми става въпрос просто ...ужас!!!Колко ли болници биха могли да се сдобият с нова апаратура?Колко ли линейки биха се закупили????
Мен

2012.02.23 | 22:51

1
Мдааа, този изключително полезен апарат струва колкото бонусите които си раздадоха 5 боклука, които цяла година работа за пет лева не са свършили а и на две магарета сламата не могат да разделят... Дано да умрат от рак. Според мен така ще е най-справедливо.

Добави коментар

Водещи новини